anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można anulować zwrot towaru?

michasiekdz
#2 Obserwator#

Przez przypadek przeklikałem zwrot towaru (zakup z allegro pay), ale nie chciał bym go zwracać, co w takiej sytuacji muszę zrobić? jestem zwykłym konsumentem nie przedsiębiorcą. w spłatach allegro pay pojawiły się dwa monity: 

1. Zaktualizowaliśmy harmonogram spłat.

11 gru. 2024, 11:42

Przyjęliśmy zwrot całego zakupu.
Czekamy na zwrot środków.

11 gru. 2024, 11:41

Pytanie brzmi czy mogę jakoś anulować zainicjowany zwrot? czy po prostu nie odsyłam towaru a allegro pay dalej normalnie umożliwi mi spłatę w ratach gdy firma u której zakupiłem towar w tym wypadku buty nie otrzyma zwrotu towaru i nie zwróci pieniędzy do allegro pay? co robić w takiej sytuacji? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Nic, teraz już nie odwrócisz takiej sytuacji, pozostaje czekać aż sprzedający zwróci Ci śrdoki i kupić ponownie.Jak masz anulowanie to sprzedający jak nie wysłał to nie wysyła towaru. Allegro pay się zaktualizuje.

oznacz moderatorów

michasiekdz
#2 Obserwator#

Ale ja przesyłkę w tym wypadku buty otrzymałem, mam je u siebie, lecz nie chcę ich zwracać, jeśli pozostawię je u siebie i nie odeślę mimo iż przeklikałem zwrot towaru, to sprzedawca nie odeśle środków do pay po no i jednocześnie buty pozostaną u mnie a pieniądze u sprzedawcy tylko czy mgą wiązać się z tym jakieś problemy ? 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@michasiekdz

Niestety, ale ustawodawca nie przewidział takiej możliwości. Odstąpienia od umowy jest ostateczne i nieodwolywalne.

oznacz moderatorów

michasiekdz
#2 Obserwator#

czyli towa który zakupiłem muszę odesłać? czy mogę pozostawić u siebie i wówczas sprzedawca nie zwraca środków do paypo? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz już u siebie go? tak musisz odesłać.

oznacz moderatorów

michasiekdz
#2 Obserwator#

Otrzymałem odpowiedź od konsultanta Allegro, nie muszę zwracać towaru, muszę poinformować sprzedającego że przez przypadek kliknąłem zwrot, podać nr faktury i transakcji allegro oraz moje dane, towar zostaje u mnie a pieniądze u sprzedającego, status allegro pay i ustalenia allegro pay pozostają bez zmian. 

oznacz moderatorów