anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można wprowadzić zmiany przy składaniu wniosku o allegro pay

Client:135509046
#7 Wielbiciel#

Witam 

Przydałoby się coś zmienić w trakcie składanie wniosku i przy dodatkowym uwierzytelnieniu. Mianowicie chodzi o to że gdy jest potrzebne dodatkowe uwierzytelnienie to z jakiego powodu. I co jeśli ktoś nie ma możliwości dodatkowego uwierzytelnienie... A także powinny być podane jakieś informacje co do wpływów na rachunek bankowy bo przez ich małą ilość wniosek będzie zablokowany...

Warto się nad tym wszystkim zastanowić bo gdybym chciała otworzyć sklep stacjonarny i właśnie na allegro kupować rzeczy i je sprzedawać w owym sklepie to już mam problem bo chce kupować a płacić później a nie mogę i na dodatek nie mam możliwości dodatkowego uwierzytelnienia itp... 

No i po zamiatane... 

Miłego główkowania pozdrawiam 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:135509046 dziękujemy za Twoją sugestię. 
Dane takie jak: 

• imię i nazwisko
  • PESEL
  • seria i numer dowodu osobistego
  • numer telefonu komórkowego
  • kraj urodzenia.

są potrzebne do aktywacji Allegro Pay, aby potwierdzić Twoją tożsamość i zweryfikować Cię w bazach zewnętrznych. Natomiast uwierzytelnianie za pomocą konta bankowego pozwala zweryfikować poprawność wprowadzonych danych oraz zapewnia bezpieczeństwo. 

W przypadku prowadzenia firmy (np. sklepu stacjonarnego) można skorzystać z Allegro Pay Business. Jest to finansowanie firmowych zakupów za pomocą odrocznych płatności i rat.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ok a jak chce dorobić i prowadzić działalność nierejestrowalną

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I ogólnie ta procedura nie trzyma się.... 

Aktywacja zakończona niepowodzenie przez kontomatik...

Bez podania powodu, przyczyn lub nie spełnionych warunków o których się nie wie bo skąd...

I czemu zablokowane... 

Po prostu wiosek odrzucony a nie blokada... 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:135509046 warunki Allegro Pay znajdziesz w tym artykule, są one również dostępne w Regulaminie usługi Allegro Pay, który musisz zaakceptować podczas składania wniosku. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak i ja to czytałam 

Ale że nie będę mogła aktywować allegro pay przez zbyt małe wpływy na konto to już nie ma. Przez co zostało za blokowane i na dodatek nie da się stwierdzić kiedy będzie odblokowane... I tu jest problem według mnie... Powinien być podany powód zablokowania i jego próg a nie muszę szukać, pisać, wydzwaniać bo nie wiem o co chodzi.... 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:135509046 każdy przypadek jest weryfikowany indywidualnie. Ze względów bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych klienta, informacje wrażliwe przekazywane są w korespondencji prywatnej. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zaczynam tracić nadzieję że cokolwiek się zmieni i mnie zrozumie... 

Ok weryfikacja itp... ale jak idę do banku i mój wniosek zostaje odrzucony to nie jestem blokowania bez podania oczekiwań jakich chce bank tylko mi to bank wyjaśnia... 

oznacz moderatorów