anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę być pełnoletni, aby aktywować Allegro Pay?

MAMY ROZWIĄZANIE!
kamilYT1_
#1 Nowicjusz#

Witam czy jak mam 17 lat i posiadam konto bankowe i dowód osobisty to mogę używać alegro pay? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
kamilYT1_
#1 Nowicjusz#

Czyli mogę czy nie? 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@kamilYT1_ Nie, musisz być osobą pełnoletnią.😁

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

4. Warunki aktywacji Allegro Pay i korzystania z Twoich Środków

1. Usługę Allegro Pay możesz aktywować, jeśli dokonamy pozytywnej weryfikacji Twojej aktywności na Allegro i spełniasz poniższe warunki:

1) jesteś osobą pełnoletnią;

2) posiadasz pełną zdolność do czynności prawnych;

3) posiadasz adres poczty elektronicznej, który nie jest adresem tymczasowym i jest używany w ramach Allegro oraz przypisany do Twojego Konta;

4) posiadasz aktywny numer telefoniczny w sieci komórkowej polskiego operatora używany w ramach Allegro i przypisany do Twojego Konta;

5) legitymujesz się ważnym dowodem osobistym Rzeczypospolitej Polskiej;

6) posiadasz aktywne Konto Zwykłe na Allegro i zalogujesz się na nie;

7) udzielisz wymaganych zgód na pozyskanie informacji z zewnętrznych baz danych oraz od Operatorów Płatności i dostawców Usług Informacji o Rachunku, jeżeli zostaniesz o nie poproszony. Dane te będziemy wykorzystywać na potrzeby identyfikacji i weryfikacji tożsamości, oceny zdolności kredytowej i analizy ryzyka kredytowego oraz możliwości weryfikacji prawidłowości wykonania tej oceny;

😎 podasz nam wszystkie wymagane dane do aktywacji Allegro Pay i zawarcia Umowy Allegro Pay;

9) Allegro Pay sp. z o.o. pozytywnie oceni Twój potencjał kredytowy;

10) zaakceptujesz Regulamin;

11) potwierdzisz aktywację Allegro Pay kodem wysłanym Ci SMSem.

oznacz moderatorów