Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moje pytanie być może wynika po prostu z braku dokładnego zagłębienia się w regulaminie jednak chciałabym spytać czy jeśli zamówiłam produkt korzystając z Allegro pay to czy sprzedawca wyśle mi go tak jakbym opłaciła go normalnie czy dopiero gdy spłacę to zadłużenie? Sprzedawca ma w ogóle na to jakikolwiek podgląd? Wczoraj zamówiłam dwa produkty u dwóch różnych sprzedających w dość wczesnych godzinach i w sumie przez ostatnią dobę nic się nie zmieniło, paczki nie zostały nadane, zupełna cisza mimo że pokazywało mi że przewidywany czas dostawy będzie już w poniedziałek. Nie wiem czy wynika to z tego że zakup został opłacony w ten sposób czy akurat zwykły przypadek. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wyjaśnienia
@Client:47445265 niby to zakup na krechę ale sprzedawca dostaje normalnie pieniądze. Allegro tylko przewiduje czas dostawy (wróży z fusów) a sprzedawca w zakładce dostawa deklaruje czas wysyłki (od natychmiast do 60 dni).
@Client:47445265 sprzedawca otrzymuje środki w chwili gdy status płatności zmieni się na ,, opłacone ,, powinien wysłać paczkę zgodnie ze swoją deklaracją , wszystkie informacje znajdziesz w szczegółach zakupu łącznie z ,,szacunkowym,, terminem dostarczenia
Powinien tak samo szybko. Dla pewności w zakładce metod dostawy na samym dole masz deklaracje sprzedawcy do czasu wysyłki. Nie patrz na to zielone, bo to bzdury od allegro. Jeszcze kwestia czym zamówiłaś, jak czymś dla ludzi to powinno być szybko. Jak allegro one to opóźnienia rzędu 7 dni to norma, pięknie to wygląda tylko na zielonym komunikacie od allegro. Sprzedawca może sobie to reklamować ale na dobrą sprawę to bez znaczenia... Kurierzy zjawiają się po odbiór paczek po kilku dniach, przetrzymują po 7 dni na sortowniach. To co napisałaś od razu jakością wysyłek allegro zalatuje...
@Client:47445265 Dla sprzedawcy forma płatności nie ma znaczenia, powinien wysłać normalnie - o ile masz potwierdzenie od Allegro, że otrzymał wpłatę.
Natomiast co do wysyłki, to raczej nikt nie nadaje z samego rana, bo to nic nie przyspiesza. Z reguły paczki odbierane są z firm wczesnym popołudniem, a doręczane następnego dnia roboczego.