Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w tytule.
To jeszcze nic. Ja zrobiłem zakup 10.03, spłaciłem wszystko 27.03 około południa. W ten sam dzień o 18 dostałem alert z BIK'u, że Anion wpisał do BIK nowe zobowiązanie na tą kwotę. Poprosiłem Allegro o natychmiastowe wyjaśnienie i usunięcie wpisu ale ranking w BIK oczywiście spadł o 3 punkty (parabank). Po prostu świetnie. Wystrzegajcie się Allegro Pay.
TAK. Od 2023 roku każdy zakup finalizowany z ALLEGRO PAY SP. Z O.O. jest widoczny w BIK tak samo jak każda inna pożyczka czy kredyt! Wpływa zatem na ocenę zdolności kredytowej.
No to dziękuję Allegro, zamykam tę usługę.
Dla mnie sprawa jest prosta. Każdy zakup, to zaciągnięte zobowiązanie. I jest to KREDYT. A AION Bank to bank komercyjny, a nie para bank. Jak czytam bełkot o jakichś chwilówkach, to ręce opadają. Spłacasz kredyt w terminie, to na jakiej podstawie twierdzicie, że scoring w BIK maleje? Totalna bzdura.
Maleje, kilka moich ostatnich zakupów z Allegro Pay (które zostały odroczone o 30 dni a nie zostały jeszcze spłacone) zostało zliczone w całość w jedną kwotę, wszystko poszło do BIK jako jeden kredyt na ponad 1tys zł i mój scoring spadł o 11 punktów.
Scoring maleje przez ILOŚĆ wniosków. U mnie w BIK jest informacja, że "Składam dużo wniosków o kredyty.". Wszystko spłacam przed terminem, 80% to Allegro Pay. I nic to, że nie zalegam, przychody są OK. składam dużo wniosków i tyle.
Czyli rozumiem, że jeśli w BiK istnieje zamknięte zobowiązanie z allegro pay spłacone w czasie
"
Nikt nie wie jak jest naprawdę. Przynajmniej z grona konsumentów. Interpretacja przez banki i BIK jest tylko im znana.
Bardzo dobrze, przecież to jest normalny kredyt. Teraz sprzedający będą musieli bulić 0,43% za te wasze raty.