Miesiąc temu zakupiłam przedmiot, w koszyku wybrałam płatność Allegro Pay, dodałam kupon, kwota do zapłaty pomniejszyła się o wartość kuponu. Dziś dostałam powiadomienie o konieczności spłaty pełnej kwoty za zakup. Poszukałam - faktycznie, z Allegro Pay została pobrana pełna kwota, kupon dalej mogę wykorzystać.
Zrozumiałabym, że nie można korzystać z kuponu, ale dziś spróbowałam dokonać innego zakupu z płatnością Allegro Pay i kuponem, i znów w podsumowaniu kwota jest obniżona. Czy znów po kliknięciu "Kupuję z Allegro Pay" zostanie ode mnie pobrana pełna kwota? Jak to w końcu powinno działać? Zwykle, jeśli nie można wykorzystać kuponu, po prostu jest on nieaktywny. A tu mamy ewidentne wprowadzenie w błąd.
@kasi_unia_ kupon powinien obniżyć kwotę zakupu i kwotę spłaty Allegro Pay.
Czy zmieniałaś metodę płątności lub cokolwiek w zamówieniu po wybraniu kuponu?
Jeśli będziesz ponownie przy płatności z Allegro Pay wykorzystywać kupon, czy możesz przesłać zrzuty ekranu z kolejno wykonywanych kroków, jeśli sytuacja się powtórzy wraz z numerem zamówienia?
Nie wydaje mi się, żebym coś zmieniała, ale to było miesiąc temu, więc stuprocentowej pewności nie mam. Ale na pewno widziałam w podsumowaniu kwotę 13,90, czyli poprawną (przedmiot za 79,90 i kupon 66zł).
Bardziej martwi mnie, że zaraz skończy mi się ważność kuponu, który chciałam wykorzystać, a nie mam w planach żadnego zakupu. Nie wiem więc, czy uda mi się zrobić zrzuty ekranu, bo mogę nie mieć kuponu 🙂
@kasi_unia_ jeśli chcesz mogę zmienić ten kupon z powrotem na monety, a gdy będziesz miała coś do kupienia to wymienisz go samodzielnie na kupon 🙂 Daj proszę znać.
Poproszę! Bardzo dziękuję 🙂
@kasi_unia_ bardzo proszę 🙂 Gotowe.