anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego do tej pory nie otrzymałem jeszcze przesylki skoro byla oplacona 19.12 2021

Client:63493437
#1 Nowicjusz#

Zamowilam 2 telefony i trymer.. Oplata zostala dokonana 19.12 2021.. Do tej pory nie otrzymałam zadnej przesylki.. Po dokonaniu wplaty przesylki mialy dojsc na paczkomat 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Masz w zakładce "Moje zakupy" jeżeli tak to zobacz czas dostawy, pytaj sprzedającego dlaczego nie dotarła przesyłka: https://allegro.pl/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:63493437 Sprawdź czas dostawy podany w zakładce Dostawa na aukcji. Jeżeli ten czas już minął, pisz do sprzedawcy. Możesz też zrezygnować z zakupu i domagać się zwrotu całej wpłaty. W tym celu kliknij Zwrot towaru w zakładce Moje zakupy. Po kliknięciu zwrotu nie musisz już odbierać przesyłki, gdyby nawet dotarła z opóźnieniem. 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

@Client:63493437 - Na aukcji sprawdź czas wysyłki, jaki zadeklarował sprzedający, "czas dostawy" to inna sprawa. Pamiętaj, że wszystkie czasy są podawane "orientacyjnie". Najlepiej skontaktuj się ze sprzedającym w celu wyjaśnienia sytuacji - zrobiłaś to?

xyz96 - niezbyt precyzyjnie Ci radzi. Odstąpić od umowy i zwrócić możesz towar, który otrzymałaś. Ponosisz koszt zwrotu towaru, odpowiadasz za jego ilość, zgodność z opisem i odpowiednie zabezpieczenie przesyłki zwrotnej. Co zrobisz, jeśli w zwracanej przesyłce będzie czegoś brakowało? Jak udowodnisz sprzedającemu, że w przesyłce był 1 telefon? Czy dokonałaś najprostszej czynności - kontakt i wyjaśnienie sprawy ze sprzedawcą?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów