Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupilem cos poprzez allegro pay dzielac na raty i gdy normalnie pierwsza wplata powinna byc wplacona w ciagu 30 dni, ostatni zakup dokonany 12 lutego wyznaczyl date pierwszej wplaty na 11 kwietnia czyli 58 dni. Co spowodowalo przedluzony termin?
@Szczupaly Cześć. 🙂 Jeśli chcesz uzyskać szczegóły dotyczące Twojej umowy Allegro Pay, to konieczny będzie kontakt na czacie lub rozmowa telefoniczna: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc&subjectId=4a9d8d9d-6...
Z opisu wynika jednak, że termin został wyznaczony prawidłowo. Z poziomu panelu Allegro Pay możesz już spłacić pierwszą część (do 11 kwietnia).
Tak wiem, ale zastanawia mnie roznica i zwiekszony termin na dokonanie wplaty w porownaniu do pozostalych gdzie termin wynosil 30 dni. Czy jest jakas regula ktorej nie rozumiem?
@Szczupaly Pierwsza spłata przypada zawsze po 10. dniu miesiąca (lub pierwszy dzień roboczy po 10. dniu miesiąca), ale nie bliżej niż na 30 dni od zakupu. Dlatego termin Twojej pierwszej spłaty jest już kwietniowy 🙂
O teraz juz rozumiem 🙂 Dziekuje bardzo za pomoc 🙂
Kurde tak chwile sie zastanowilem i popatrzylem na inne zakupy ktorych dokonalem i jednak dalej nie rozumiem 🙂 No bo jezeli pierwsza wplata przypada zawsze po 10 dniu miesiaca to czy kupujac 12 lutego termin pierwszej splaty nie powinien byc 15 marca? Natomiast jest miesiac pozniej 11 kwietnia. Mialem podobny zakup 12 grudnia natomiast w tamtym przypadku termin pierwszej splaty byl 11 stycznia a nie 11 luty. Przepraszam ze pytam ale dalej jestem zmieszany 🙂
@Szczupaly Przepraszam, że czekałeś! Dopiero teraz dotarłam do Twojej wiadomości. 🙂 Dla więcej niż jednej spłaty to jest zawsze 10. dzień miesiąca po 30 dniach. W Twoim przypadku najbliższy dzień (po 30 dniach) po 10. dniu miesiąca to właśnie 11.04. (10.04.2023 to Poniedziałek Wielkanocny, dlatego 11.04.) 🙂
Super, dzieki za wyjasnienie 🙂 Teraz juz bankowo zalapalem 😛