anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dokonałem wpłaty na Allegro Pay przelewem z banku

zales3
#8 Zapaleniec#

Zrobiłem dawa przelewy natychmiastowe na rachunki do spłat do Allegro Pay za swoje zakupy ze strony swojego banku jak szybko zobaczę je na Allegro 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Jak sie zaksięgują, zapewne kilka dni.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie! ponieważ duzo było wpisów i różnie z tym bywa, więc po co mam ci pisać że w ...dni. Sa nawet takie wpisy ze trzeba posyłać poświadczenia przelewów, więc sam sobie odpowiedź!

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Może to być kilka minut, albo nigdy.

Podstawowa zasada, przelew tradycyjny, to zwykły elixir. Nie wolno robić szybkiego przelewu, bo nie ma jednego standardu (mamy dwie firmy pośredniczące w takich przelewach, KIR (Expres Elixir) i Autopay (SPBC)). Banki korzystają albo z jednego, albo z obu jednocześnie. 

I teraz, o ile przy Expres Elixirze odbiorca zobaczy twoje dane jako nadawcy i podany tytuł przelewu, to w przypadku SPBC nadawcą może być Autopay, a dane oryginalnego nadawcy będą umieszczone w tytule przelewu (oni robią przelew wewnętrzny ze swojego konta w danym banku). Niestety taki przelew nie zostanie rozpoznany i za jakiś czas zostanie zwrócony.

oznacz moderatorów

zales3
#8 Zapaleniec#

Mylisz się przecież każdy zakup przez Allegro Pay ma swój indywidualny rachunek a w tytule dodatkowo podaje się numer umowy czyli zawsze trafi na właściwe konto. Tylko jak długo oni to księgują. Myślałem że jak zrobię przelew natychmiastowy to i oni to zaksięgują szybciej a tu wychodzi że bez sensu było płacić za przelew express jak to będzie jak zwykły 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

To są konta wirtualne. Tak naprawdę wszystko idzie na jedno konto (albo kilka w zależności jak allegro ma to zorganizowane), ale przy przelewach ekspresowych może to nie działać poprawnie (bank może zaksięgować przelew bezpośrednio na koncie rzeczywistym z pominięciem konta wirtualnego). 

oznacz moderatorów

zales3
#8 Zapaleniec#

Ok poczekam jeszcze dziś i skontaktuje się z allegro w celu wyjaśnienia sprawy 

oznacz moderatorów

zales3
#8 Zapaleniec#

Problem rozwiązany pieniądze wpłyneły następnego dnia nie było problemu że to przelew natychmiastowy. Tylko na przyszłość nic nie da że będzie to przelew zwykły czy express zawsze księgują według kolejności wpłat do 24godzin.Tak mi powiedziała miła Pani z Allegro Pay.

oznacz moderatorów