anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dokonano włamania na moje konto

paputek29
#1 Nowicjusz

Dzień dobry ,dn. 21.05.włamano się na moje konto Allegro i Allegro Pay.Podszywająca się osoba zakupiła 2 sztabki złota na kwotę 2954 zł.,na szczęście nie odebrała przesyłki.Skontaktowałam się ze sprzedającym czyli Metal Market Europe Warszawa-złoto inwestycyjne ,przedstawiłam sprawę i sprzedający zatrzyma przesyłkę.Sprawę zgłosiłam na policję.Na Allegro Pay mam kwoty do spłaty ,nie chciałabym płacić odsetek za nieterminową spłatę.Bardzo proszę o pomoc,co mam zrobić w tej sytuacji jeżeli mam blokadę.Elżbieta Cierpiszewska

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@paputek29 Cześć. Widzę, że Twoje konto zostało zablokowane i napisałaś już do nas w tej sprawie przez formularz kontaktowy. Poczekaj proszę na kontakt w wiadomości mailowej. Nasz dział bezpieczeństwa zweryfikuję Twoją sprawę i poda kolejne kroki. 

Jeśli chodzi o Allegro Pay, na twoim miejscu spłaciłabym najbliższą spłatę, aby uniknąć konsekwencji windykacyjnych. Poczekaj jednak na kontakt naszych doradców w mailu. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 skoro trzeba wpisać kod jakim cudem ktoś zrobił zakup Pay, wiem że można przejąc telefon i dostęp, sklonować kartę itp. ale to już autorka posta musiała w tym uczestniczyć 🙂

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 Kupujący ma taką funkcję jak wyłączenie sms przy płatnościach Allegro Pay. Skraca to oczywiście czas transakcji, ale jest to jednak dodatkowe zabezpieczenie. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 nie mam Pay stąd moje zdziwienie, ale fakt wyłączenie to problem na życzenie 🙂