anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwa razy zapłaciłem, i nigdy więcej...

MAMY ROZWIĄZANIE!
marcolee
#7 Wielbiciel

Kupiłem przedmiot na allegro przez allegro pay, paczka po drodze zaginęła, ale zależało mi na tym produkcie więc kupiłem ten sam produkt ponownie, ale musiałem zapłacić allegro pay dwa razy za ten sam produkt choć tylko jeden otrzymałem, nigdy więcej allegro!!! Uciekam z tej platformy, nie chcę płacić dwa razy za ten sam produkt...!!!

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie złożyłeś reklamacji do sprzedającego na tą zaginioną przesyłkę? 🤔

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@marcolee Usługa Allegro Pay to metoda płatności gdzie możesz odroczyć płatność lub rozłożyć ją na raty. Przy każdym zakupie tworzy się osobna umowa, którą zobowiązujesz się opłacić. W takiej sytuacji najlepiej spłacić taką umowę, aby uniknąć konsekwencji windykacyjnych. Jeśli chodzi o zaginioną paczkę, to nie jest tak, że nic nie da się z tym zrobić i nie odzyskasz pieniędzy 😉 

Z tego co widzę, sprawa została wyjaśniona i Tobie i sprzedającemu. Zwrócił On pieniądze za zakup 30.03.2026. (zwrot trafia na umowę Allegro Pay) Jeśli spłaciłeś umowę już wcześniej, powstanie na niej nadpłata, którą możesz wypłacić na konto. Informacje o nadpłatach znajdziesz w panelu Allegro Pay w zakładce "opcje" ---> "rozliczenia i dokumenty"---> "zarządzanie nadpłatami". 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów