anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak długo trwa zwrot środków na allegro Pay

KaskaMucha
#1 Nowicjusz#

Witam . Otrzymałam informacje od sprzedającego że został przez niego dokonany zwrot środków za zakupy , które robiłam ponad pół roku temu z allegro Pay. Z tego co przeczytałam to z tych środków zostaną spłacone zakupy które mam nieopłacone na tą chwilę na moim koncie . Chciałabym się dowiedzieć w jakim czasie to nastąpi ? 3 dni robocze czy jednak trwa to dłużej ?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Źle zrozumiałaś. Po pierwsze czy po wiadomości od sprzedającego był mail o zwrocie od Allegro? Jeśli tak to środki owszem trafią do Pay ale jako nadpłata. Wchodzisz w Pay - Opcje - zarządzanie nadpłatami i podajesz swój numer konta. Wypłacasz. Następne takie nadpłaty z tego co u siebie widzę już się same wypłacają na podany numer konta. U mnie trwało to dużo szybciej niż te 3 dni. Ale nie wiem nawet jaki konkretny czas maksymalny podają. Godzinę od maila już zwykle mam na pay.

Jeśli maila od Allegro nie było to zwrotu jeszcze nie wysłał...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@KaskaMucha Zostaną jak sprzedajacy zwróci te śrdoki, dostaniesz maila od Alelgro o zwrocie i wówczas zostaną rozliczone, sprzedajacy powinien zrobić to niezwłocznie ale ma max 14dni, a Pay czeka na rozliczenie 30dni.

oznacz moderatorów