anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak uruchomić spowrotem allegro pay?

Client:44839782
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

komis-bell
#21 Demiurg#

Po rezygnacji z Allegro PAY ponowna rejestracja jest niemożliwa. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44839782 gdy zrezygnujesz z usługi Allegro Pay, nie włączysz jej ponownie, nawet na swoim innym koncie.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wojwas90
#2 Obserwator#

a ja mam inne pytanie; 3 lata temu mialem jakos 3000 zl na allegro pay (regularnie kupowalem i splacalem - super opcja) ale w miedzyczasie byl covid i pare razy sie spoznilem ze splata hipotecznego przez co rating bik sie obnizyl i chyba dlatego srodki wtedy spadly do zera. Od 2,5 rokju regularnie splacam hipoteczny, rating bik wrocil do poziomu sprzed opoznien a srodki na allegro pay dalej wynosza 0 zł. Czym jest to spowodowane, co blokuje korzystanie z pay? Zaznaczam, ze na samym allegro pay NIGDY nie mialem zadnego opoznienai w splacie (tylko hipoteczny) Pozdrawiam

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Coś tu mi się nie zgadza. Albo to jakieś naprawdę masakryczne opóźnienia albo coś jest nie tak. Bo po takim zwykłym kilkakrotnym opóźnieniu nawet nie pay tylko obcego kredytu  to najwyżej obniżają limit pay i to wcale nie do zera. A jak potem regularnie  spłacasz to po 2-3 miesiącach znów zaczynają podbijać. Przynajmniej ja mam takie info od kilku osób używających. Ogólnie to tu Ci nikt nie powie na jakich zasadach to działa, to tak jak w Allegro mają swoje zasady i nikt nie wie jakie. Wiem, że niektórym nawet komornik w innym miejscu nie zaszkodził temu limitowi. 

Bardziej mnie zastanawia jedna rzecz. Może wcale Ci wtedy nie spadł limit. Może popełniłeś ten sam błąd co masa nieświadomych użytkowników. Przy logowaniu przez przypadek założyłeś nowe konto. Tak, to jest aż takie łatwe, że ludzie nie wiedzą ile kont mają. Pay jest tylko na jednym. Więc automatycznie na nowym nie masz limitu. I odzyskasz go tylko odzyskując poprzednie konto. Taka opcja wydaje mi się prawdopodobniejsza. Ale jestem tylko użytkownikiem wiec to gdybanie. Najprędzej co i jak sprawdzi support Skontaktuj się z nami - Allegro Pomoc. W sumie moderator też może zerknąć czy masz inne konta ale, ale co do samego kredytu to nie mają uprawnień.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

wojwas90
#2 Obserwator#

Oczywiscie, ze jestem na tym samym koncie od zawsze. Wiem, to bo widze historie spłaconych przedmiotów. Co do zajecia komorniczego to wydaje mi sie, ze to jest to mozliwe o ile to jednorazowa historia - ranting bik sie nie pograsza poprzez jedno zapytania / opoznienie tylko jesli jest kilka razy opoznienie (u mnie to było pare miesiecy ze placilem np 1800 zl zamiast 2600 hipotecznego). Jestem niemalze pewien, ze chodzilo o to, bo rating mi z 88 spadł chyba do 70.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@wojwas90 regulacje prawne obowiązujące od 18 maja 2023 r. nakładają na Allegro Pay, obowiązek oceny zdolności kredytowej przed zawarciem zobowiązania kredytowego przez klienta. W związku z tym wymagane jest sprawdzanie zdolności kredytowej aktywnych klientów na podstawie informacji zawartej w bazach zewnętrznych. W wyniku oceny zdolności kredytowej możemy obniżyć wysokość Twoich środków. Jeśli natomiast historia zakupów na Allegro, jak i Twoja historia kredytowa są dobre – możemy zwiększyć Twoje środki w Allegro Pay. Jeśli chcesz uzyskać więcej szczegółów, zachęcam Cię do kontaktu przez ten formularz.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów