Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Coraz więcej osób korzysta z karty Allegro Pay, bo to szybki i wygodny sposób płacenia nie tylko na Allegro, ale też w innych sklepach - zarówno online, jak i stacjonarnych.
Wraz z popularnością pojawia się sporo pytań: jak ją zamówić, gdzie działa, czy można rozłożyć spłatę na raty i kto właściwie tę kartę wydaje.
Dlatego przygotowałem pytania i odpowiedzi - znajdziesz tu odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania o kartę Allegro Pay.
1. Czym jest karta Allegro Pay?
To karta płatnicza VISA, dzięki której możesz płacić za zakupy nie tylko na Allegro, ale też w innych sklepach online i stacjonarnych. Wydawcą karty jest Planet Pay sp. z o.o., krajowa instytucja płatnicza nadzorowana przez Komisję Nadzoru Finansowego (KNF).
2. Jak mogę otrzymać kartę Allegro Pay?
Podczas składania wniosku wybierasz:
3. Jak aktywować kartę Allegro Pay?
Po aktywacji w panelu Allegro Pay:
4. Gdzie zapłacę kartą Allegro Pay?
Wszędzie tam, gdzie akceptowane są płatności kartami VISA w złotych:
5. W jakich krajach działa karta Allegro Pay?
Zapłacisz nią w Polsce, w krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego, Szwajcarii i Wielkiej Brytanii.
6. Czy mogę rozłożyć spłatę zakupów na raty?
Tak! W panelu Allegro Pay możesz:
Do wyboru masz od 3 do 30 miesięcznych rat.
7. Czy mogę zmienić sposób spłaty z 30 dni lub 2 rat na raty miesięczne?
Tak. W panelu Allegro Pay wybierasz nową opcję spłaty (od 3 do 30 miesięcy). Zawarcie nowej umowy powoduje, że poprzednia wygasa, a Ty spłacasz zgodnie z nowym harmonogramem.
8. Jakie warunki muszę spełnić, żeby rozłożyć kredyt na raty?
9. Czy mogę połączyć kilka umów Allegro Pay w jedną?
Tak. Możesz skonsolidować różne umowy - zarówno te zawarte przy zakupach kartą Allegro Pay, jak i przy zakupach na Allegro z użyciem środków Allegro Pay. Wybierasz liczbę rat: od 3 do 30.
10. Kto jest wydawcą karty Allegro Pay?
Właścicielem i wydawcą karty jest Planet Pay sp. z o.o., krajowa instytucja płatnicza (numer KNF: IP31/2015), a także pośrednik kredytowy (numer KNF: RPK044359). Planet Pay wydaje kartę na podstawie umowy o kartę płatniczą i działa jako pośrednik kredytowy przy Twoich transakcjach.
Więcej informacji znajdziesz w tym artykule.
W razie pytań chętnie odpowiem!
Jaki jest termin ważności karty?
Czy jak mam konto bankowe podpiete pod allegro i mam ta karte to mi automatycznie wykona operacje z konta czy bedę nabijal limit na pay a osobno co jakis czas musze splacić pay z konta swojego przez allegro?
Ważność karty możesz sprawdzić w panelu Allegro Pay w zakładce "Karty".
Każdy zakup z Kartą Allegro Pay musisz spłacać, ponieważ tworzy sie osobna umowa.
Jeśli masz podpiętą kartę i wybierzesz płatność kartą to pobierzemy opłatę z karty, a jeśli z karty Allegro Pay to utworzy sie umowa, którą musisz spłacić.
Czy można jakoś zapłacić kartą na e.b.a.y.u? Często tam kupuję i taka możliwość by się przydała. Niestety przy próbie zakupu za pomocą karty transakcja nie przechodzi i dostaje SMSa o treści "Transakcja na kwotę XXX PLN zostala odrzucona. e.b.a.y O*XXXXXXXX pochodzi z kraju, w ktorym nie mozna placic karta Allegro Pay." Próbowałem zmienić adres na e.b.a.y.pl zamiast .com ale to samo. Chodzi o to skąd jest sprzedający?