anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy uzyskam zwrot pieniędzy ?

Ewa7260
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry sprzedawca twierdzi że wykonał zwrot pieniędzy, lecz nie mam ich na koncie. Płaciłam bonem i przelewem. 

Re: Pytanie o zakup: Ciepłe Czarne Spodnie Rurki Damskie Ocieplane Wysoki Stan 58013 3XL/4XL

Kiedy uzyskam zwrot należności ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@Ewa7260 a przyszedł mail że sprzedawca dokonał zwrotu ?  kasa wróci na konto z którego płaciłaś a bon wróci do wykorzystania do zakładki kupony 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

schazien
#1 Nowicjusz#

1. A co jeśli otrzymałam taki mail a pieniędzy nie widać od miesięcy na kilku transakcjach ze zwrotami? 
2. A co jeśli sprzedawca nie dokonał zwrotu pieniędzy ani też nie odesłał towaru skoro nie przyjął zwrotu?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@schazien 

1. napisz do allegro, podeślą Ci potwierdzenia przelewu i zareklamujesz w banku 🙂

2. Jak nie przyjął zwrotu ? Zwrot z tytułu odstąpienia musi przyjąć chyba że produkt jest wyłączony ze zwrotów a mimo to odesłałaś, ale to Ty musisz se go odebrać lub zapłacić sprzedawcy za odesłanie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ewa7260 Jeśli dostałaś maila z informacją o zleceniu zwrotu środków to w zależności od metody płatności trwa to od 3 do 7 dni roboczych.
W przypadku przelewu są to 3 dni robocze od momentu zlecenia zwrotu.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Ewa7260 Skąd wiedza że zlecił? jak zleciał i był mail od Allegro to w 3dni wrócą tam skąd wyszły.Bon do zakładki "Twoje zniżki i będzie ważny przez 14dni.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ewa7260 potwierdzam, że sprzedający zlecił zwrot 15.03, który prawidłowo się zaksięgował. Środki powinny trafić na Twoje konto przypisane do BLIKa, sprawdź to proszę ponownie i jeśli zwrotu nie będzie, daj znać! Poproszę o wysłanie do Ciebie potwierdzenia tego zwrotu, abyś mogła wyjaśnić tę sprawę z bankiem.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów