anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy znika z bik kwota spłaconego kredytu?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Inelitwus
#2 Obserwator#

Mam pytanie, kiedy spłacone kwoty znikają w bik? Uregulowałam część zobowiązań 3 raty spłacono, a one nadal tam widnieją. Jest jakaś określona liczba dni na ich zdjęcie?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Inelitwus Cześć. 🙂 Takie pytanie najlepiej kierować bezpośrednio do https://www.bik.pl/kontakt 

oznacz moderatorów
excessively-frug
#12 Orędownik#

@Inelitwus ta informacja nie znika, jest cały czas, będzie dostępna w historii czy zapłaciłeś o czasie, bez zaległości czy z zaległościami. 

Każdy bank w przyszłości, chcący udzielić Tobie kredytu, będzie miał dostęp do tej informacji i może będzie się zastanawiał, co to za konsument który na kredyt kupuje produkty za kilkaset złotych.

Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski, Krew elfów
oznacz moderatorów
Inelitwus
#2 Obserwator#

OK, tylko jak spłacam to kwota allegro pay wraca do kwoty jaką otrzymałam. Po to ono jest bym dzieliła płatności jak chce. Przedmiot za kilkaset złotych, czy tysięcy.  Jeżeli chce wziąć w banku kredyt konsolidacyjny na coś innego, to nie mogę dać do konsolidacji czegoś, co spłaciłam w terminie. Więc powinno to wyjść na 0 i zniknąć z BIK, skoro po spłacie on nadal chce pokazać, że jestem winna. Trochę dziwne rozumowanie. Podobno bik aktualizuje się co 3 dni. taka info z banku 😁

oznacz moderatorów
Inelitwus
#2 Obserwator#

Mam pytanie, kiedy spłacone kwoty znikają w bik? Uregulowałam cześć zobowiązań, a one nadal tam widnieją. Jest jakaś określona liczba dni na ich zdjęcie?

oznacz moderatorów