Czy wszystkie faktury wystawiane przez sprzedających będą trafiać do KSEF?
@Hotelantares sprzedawców którzy muszą wystawić, do końca roku zwolnieni są Ci co wystawiają za 10000 faktur w miesiącu 🙂
Obowiązkowe dla i od
Do tego dochodzą podmioty zagraniczne w tym chińskie.
To jest duży problem, korzystając z allegro business nie wiem jak robić zestawienia dla księgowości, połowa dostawców nie wysyła od razu fv, trzeba się upominać, 1/4 wysyła do ksef, reszta przychodzi albo na maila albo jako załącznik do allegro. Robię bardzo dużo zakupów, zwariować można
@Hotelantares proponuje ewidencję zakupów - okienko faktura i odznaczać 🙂
Ja osobiście wystawiam tylko w KSeF, nie wysyłam na maila nie załączam w allegro 🙂 wysyłanie na maila czy w paczce od wejścia KSeF jest dobrowolne 🙂
Nie widzę u siebie tej ewidencji, widzę że można robić ewidencję sprzedaży, ale zakupów?
@Hotelantares albo robisz sam wklej kopij w exelu albo ściągasz https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/pobieranie-swoich-danych/utworz-raport zakupy, dostajesz wszystkie zakupy wiec zaznaczasz ostatni miesiąc drukujesz lub kopiujesz i ptaszkujesz od kogo jest faktura i gdzie 😄
Nie ma nic gorszego niż nadgorliwość i przesada
Najgorszy jest sprzedawca, który wstawi fakturę do ksef, załączy do allegro, wyśle maila i wersję papierową - to wprowadza prawdziwy bałagan
@RED a jeszcze leprze jest jak w paczce masz fakturę bez numeru KSeF, nie wiem po co to wrzucać czy załączać ?