Zrobiłam poprawnie zwrot paczki. Jednakże dane adresowe powiązane z kodem nadania okazały się być błędne. W dyskusji polecono mi zrobić reklamację.
Dostałam taką odpowiedź: "Sprzedający podał nieprawidłową nazwę miejscowości w danych do zwrotu, przez co przesyłka wróciła do Pani. Wygenerowałam dla Pani nowy kod zwrotu do automatu Allegro One Box. Z uwagi na to, że przyczyna ponownego zwrotu wynika z błędnych danych podanych przez Sprzedającego, odrzucam Pani reklamację."
Nadałam paczkę ponownie. Sytuacja powtarza się ponownie, "błędne dane adresowe". Czy sytuacji jest winny sprzedawca? Ta sprawa może się tak ciągnąć w nieskończoność... 😞
Niech sprzedawca poda poprawne dane, a doradca poprawi dane i wygeneruje etykietę.
To zwrot krajowy, czy jakieś Chiny?
Zwrot krajowy.
To ogólnie sprzedawca jest odpowiedzialny za dane, które podaje w zwrotach 😕
Sugerowałbym znowu się skontaktować w dyskusji. Niech sprzedawca poda poprawny adres...
Dane do zwrotu są podane na aukcji. Wejdź w zakładkę "reklamacje i zwroty" - tam są podane przez sprzedającego dane do zwrotów i reklamacji. Porównaj z tymi danymi, na które był wysyłany zwrot. Jak są takie same - to załóż dyskusję - powód: "sprzedający nie chce przyjąć zwrotu" i opisz sytuację.