Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam jeździk dla dzieci za 120 zł
Użyłam kuponu który wychodził -90zł
Przy płatności widniała kwota 30 zł do zaplaty
Więc kliknęłam i poszło zamówienie
po czym patrzę do spłaty pełna kwota 120 zl
o co chodzi?
@Client:51358706 widzę, że w płatności został wykorzystany kupon i kwota płatności z Allegro Pay wynosiła 30 zł, także wszystko wygląda prawidłowo. Nie mam wglądu w Twoją umowę Allegro Pay. Jeżeli chcesz, żeby zostało to sprawdzone również pod tym kątem, skontaktuj się z nami przez formularz
@Syrena_zT Pani Alicjo, znowu usiłujecie zamieść temat pod dywan.
Został poruszony wazny aspekt działalności Allegro więc oczekujemy wszyscy odpowiedzi czy Allegro Pay nie honoruje legalnych kuponów a może jest to próba tak zwanego "przeoczenia" bo tak nauczono "odpowiednie zespoły"
Tutaj nie ma co wyjasniać formularzem, prywatne dane osobowe nas nie interesują, ale sposób załatwienia sprawy interesuje nas bardzo.
@br. nie chciałbym niczego insynuować, bo zaraz odezwie się obrońca Allegro😉, ale ostatnio większość poważniejszych spraw jest przekierowywana do formularza😔, jeszcze chwilę i niedługo będą pisać "priv"😁
A tutaj będziemy pisać tylko pochwały, podziękowania w stylu: dziekuję Allegro, dziekuję Moderatorze jesteście wielcy, jesteście niezastąpieni ...
Albo nie będziemy niczego pisać bo albo nas zablokują albo forum zamkną.
@br. wystarczy prosty przykład
są tam setki podziękowań, za rozwiązanie problemu który stworzyło Allegro 😉
przecież wystarczyło by tajne hasło do przywrócenia ukrytych zakupów i sztab pracowników miał by czas, aby zająć się prawdziwymi problemami, inna sprawa przed kim niby się urywa te zakupy🤔, przecież według regulaminu nikt nie ma prawa logować się na moje konto😁
@br. w swojej wypowiedzi zawarłam informację, która Cię interesuje: w płatności został wykorzystany kupon i kwota płatności z Allegro Pay wynosiła 30 zł
Mówiąc prościej klientka skorzystała z kuponu przy płatności Allegro Pay. Kwota jej zakupu została obniżona ze 120 zł na 30 zł.
Także odpowiadając na Twoje pytanie i zarzut: czy Allegro Pay nie honoruje legalnych kuponów a może jest to próba tak zwanego "przeoczenia" bo tak nauczono "odpowiednie zespoły" - Allegro Pay honoruje kupony/karty podarunkowe. Nie, nie jest to próba "przeoczenia", odpowiedź znajdowała się w pierwszej mojej wypowiedzi.
@KOGIEL_T nie mam dostępu do szczegółów umowy, która została zawarta z Allegro Pay dla tej transakcji. Do takich szczegółów ma dostęp doradca z dedykowanego działu wyłącznie po odpowiedniej weryfikacji kontaktującego się w tej sprawie kupującego. Pomijam już fakt, że takich informacji nie udzielamy tu na forum. Natomiast odpowiedź względem tej transakcji została udzielona - kupon został poprawnie wzięty pod uwagę w tej transakcji i jego wartość odliczona od wartości zamówienia. @Client:51358706 nie dodała żadnego zrzutu ekranu z informacją, że do spłaty jest pełna kwota, więc mogę się odnieść tylko do tych informacji, jakie mamy, a te nie wskazują na żaden błąd.
@Syrena_zT ciszę się, że odpowiedziałaś konkretniej, ale nas nie interesują szczegóły umowy, tylko jak wygląda dalsza procedura, no bo niestety odpowiedz "...wszystko wygląda prawidłowo...", nic nie mówi innym forumowiczom😔
@KOGIEL_T nie za bardzo mogę powiedzieć coś więcej, bo po prostu nie widzę żadnego błędu po naszej stronie, w samej transakcji kwota jest odjęta i kwota do zapłaty to 30 zł. Jeżeli @Client:51358706 doda zrzut ekranu, będę mogła się bardziej odnieść.
@Syrena_zT nikt nie oczekuje od Ciebie, abyś powiedziała coś więcej ponad to co możesz, zarówno ja jak i @br. podziękowaliśmy za obszerniejsze informacje, ale w pierwszym poście napisałaś "skontaktuj się z nami przez formularz" i tak jak napisał @br wyglądało to jak by nikt nie chciał udzielać odpowiedzi na forum , tylko "zamieść temat pod dywan."😔
@KOGIEL_T napisałam to w kontekście umowy Allegro Pay, do której nie mam wglądu. Może powinnam sformułować to zdanie inaczej. Nie miało ono sugerować, że przez formularz przekażemy @Client:51358706 inne informacje, chodziło mi o to, że tą drogą dostanie dodatkowe potwierdzenie, że umowa z Allegro Pay była na tę pomniejszoną kwotę.
@Syrena_zT Dziękuję za obszerne wyjaśnienia, ale ja nie oczekiwałem wyjaśnień. Wszyscy byśmy byli bardziej spokojni gdyby była otwartość procedur a nie załatwianie po cichu poprzez formularz.
Allegro jakoś nie na szczęścia do kuponów, ja sam kiedyś upominałem się bo kupon zniknął podczas płacenia. Na kupony 15 zł za aplikację tutaj na forum było kilkaset reklamacji, a na kupony 100 zł na rower tez już naliczyłem około 100.
Coś więc jest nie tak, moje domysły o przeoczeniach nie są całkiem wyssane z palca, oczywiście lepiej żebym nie miał racji ale fakty są takie jakie sa...
@br. nie wiem jak wyglądała sprawa z kuponami za aplikację, bo nie miałem nie mam i nie zamierzam instalować😉, natomiast z kuponami na rower wytłumaczyłem, to już w innym wątku, chodziło o to aby "zachęcić", wszystkich którzy nie chcą brać na raty, aby zaczęli brać, jak już ktoś był wciągnięty w wir zakupów na raty, to nie dostał 100 srebrników😁, no bo po co komuś płacić stówkę jak już i tak dał się złapać na haczyk 🤔