Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,zakupilam produkt przez allegro pay. Paczki nie odebrałam z powodu pobytu w szpitalu (porod) ,paczka wróciła do nadawcy ale w allegro pay cały czas pokazuje mi się,że mam zapłacić za dany produkt. Co mam zrobić w takiej sprawie ? Do sprzedającego napisałam ,ale on nie rozumie o co mi chodzi i pyta co ma zrobić.
Mylisz 2 rzeczy. to nie sprzedawca udzielił Ci kredytu tylko bank. Masz 2 opcje do wyboru. Pierwsza to zapłacić za ponowną wysyłkę. Druga to odstąpić od umowy, niech zwraca kasę (ma na to 14 dni). Gdyby Nie zdążył zwrócić przed terminem spłaty to musisz spłacić sama, a potem wypłacić sobie nadpłatę. A jeszcze jedna kwestia chyba wszystkie metody zwrotu nieodebranych przesyłek oprócz inpostu są płatne więc może chcieć zwrot poniesionych kosztów.
Ok,dziękuję za odpowiedź .Minął już czas zwrotu miesiąc temu, Byłam pewna że przy nieodebranej paczce oznaczy się tak samo jak przy normalnym zwrocie . A sprzedawca nic nie musi u siebie kliknąć,że transakcja nieudana?
Albo rezygnujesz z zakupu, wchodzisz w "Moje zakupy" klikasz zwrothttps://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione : a wówczas sprzedajacy zwraca środki do Allegro Pay i to jest rozwiązanie umowy na zakup i bez dodatkowych kosztów, albo masz dalej umowę na raty i opłacasz u sprzedającego powtórna wysyłkę. Do czasu rozwiązania umowy spalasz raty.
Dziękuję za odp, już minął okres zwrotu, nawet nie miałam pojęcia że trzeba zrobić zwrot gdy paczki się nie odbierze. A teraz sprzedawca może coś u siebie zmienić żeby u mnie ta platnosc się zmieniła? Otworzyłam dyskusje że sprzedającym , pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja,zawsze paczki odbieram