Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiony towar po trzech miesiącach leżenia na półce w użyciu okazuje się **piiip**em w złotku, a próba skontaktowania się ze sprzedającym jest niemożliwa to jak należy postępować? Allegro śpi i nie śledzi postępu.
Gdy wreszcie!!!!! sprzedający podaje swój adres by można było zwrócić towar, rozpoczyna się gra .
Sprzedający przeciąga czas zwrotu pieniędzy tak, by minął ów tajemniczy czas na dyskusję z kim i o czym?
Duża firma nic nie robi sobie z Waszych zapewnień o rzekomej jakości pośrednictwa. Inna nazwa sprzedającego w Allegro inna w rzeczywistości. Ten pierwszy jest odrzucany przez system Inpostu by zwrócić towar, bo nie ma takiej firmy, a czas płynie. Gdy wreszcie udaje się zdobyć adres, gość ma gdzieś te moje reklamacje. Znowu czas płynie. Facet pisze maile z pytaniem o informację którą ma, ale jemu potrzebny jest czas te owe dwa tygodnie no i odsyła mi w ostatnim dniu to co zostało uprzednio zwrócone. I co dalej? A dalej Allegro informuje mnie że "spór" ze złodziejem albo jak kto woli wyłudzaczem minął!!!!! To pytam, odesłałem facetowi zły towar i swoich pieniędzy nie widzę. To co.? Tak można wałować z pośrednictwem Allegro. Gdzie są moje pieniądze?! Może warto opisać ten przypadek np.w Google, na Facebooku ....tak by inni wyciągnęli swoje wnioski?
Nie zostało zwrócone bo na zwrot jest 14dni od dnia odbioru paczki. Było reklamowane a o tym jak rozpatrzy reklamację decyzduje sprzedawca może odrzucić lub uznać i wtedy naprawic lub wymienić a kasę oddaje w ostateczności jak uzna i nie ma jak naprawić lub wymienić lub twoim roszczeniem był zwrot kasy a on nie odpowiedział na reklamacje w 14dni.
@Client:37035320 po pierwsze Allegro nie jest stroną w transakcji, więc tak naprawdę nie powinno się w ogóle wtrącać do dyskusji, ale to ich portal i robią co chcą😉, a druga sprawa, to sprzedający ma ustawowo 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji, więc Allegro nie może go poganiać
@Client:37035320 jako platforma nie jesteśmy stroną transakcji, dlatego też nie możemy wpływać na decyzję sprzedającego w sprawie reklamacji. Jeżeli potrzebujesz naszej pomocy w sporze ze sprzedawcą, zachęcamy do skorzystania z opcji [poproś o pomoc allegro]. Wypowiemy się wtedy w prowadzonej dyskusji.
Jeżeli chodzi o sam problem z transakcją: na odstąpienie od zakupu masz 14 dni od otrzymania towaru. Jeżeli ten termin minął, sprzedawca nie ma obowiązku przyjęcia Twojego odstąpienia. Pozostaje możliwość skorzystania z rękojmi i reklamowania produktu, jeżeli stwierdziłeś w nim wady.
Wtedy sprzedawca ma 14 dni na wydanie decyzji reklamacyjnej. Może Twoją reklamację uznać lub odrzucić. Jeżeli uzna reklamację może w jej ramach towar wymienić, naprawić lub zwrócić środki. Jeżeli Twoim roszczeniem był zwrot środków, sprzedawca może (przy pierwszej uznanej reklamacji) je odrzucić i towar naprawić/wymienić.
W przypadku reklamacji sprzedawca powinien odebrać od Ciebie reklamowany towar lub wysłać Ci etykietę dla jego nadania.
Co do nazwy sprzedającego, jeżeli odnosisz się tu do loginu, to nie musi on się pokrywać z zarejestrowaną nazwą firmy.
Samą dyskusję możesz samodzielnie jednorazowo wznowić, jeżeli uważasz, że Twój problem nie został rozwiązany. W razie braku możliwości porozumienia się ze sprzedającym masz też możliwość skorzystania z naszego programu Allegro Protect.