anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

niesłuszne koszty kupującego

Client:48870696
#7 Wielbiciel#

Zakupiłam sukienkę od sprzedawcy z Chin, którą po otrzymaniu reklamowałam w zakresie:

1. zawyżoną rozmiarówkę

2. niedokładny opis towaru (brak informacji o dużych wycięciach na boku)

3. brak zdjęć ze szczegółami sukienki (duże wycięcia po bokach)

4. zawyżony mój koszt za dostarczenie przesyłki (z informacji wynikało, że za wysyłkę 2 szt. sukienek koszt to 38 zł, a każda następna to dodatkowe 35 zł - ja zapłaciłam 73 zł)

Z uwagi na powyższe dokonałam na stronie zwrotu i zwróciłam się o przejęcie kosztów zwrotu przez sprzedawcę. Sprzedawca nie wyraża zgody. Dyskusję rozpoczęłam 9 kwietnia i nie zaznaczyłam, jako "zakończona", bo nadal monituję sprawę. Z informacji o statusie dyskusji wynika, że o pomoc do Allegro mogę zwrócić się dopiero po 14 dniach od rozpoczęcia dyskusji. Z kolei sukienki mam odesłać najpóźniej do 23 kwietnia. Jestem sfrustrowana, zawiedziona, dostaję ekstra po kieszeni i nie wiem jakie kroki powinnam dalej poczynić.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Powielanie tematów nic nie da.
Rada na przyszłość - nie kupować od dostawy z Chin. Zwrot jest po Twojej stronie i Ty musisz odesłać sprzęt jeśli wygenerowałaś zwrot. Należało zareklamować towar wtedy sprzedawca odbiera reklamowany sprzęt na swój koszt.

oznacz moderatorów