anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność blikiem - brak potwierdzenia Allegro???

Client:35894771
#9 Pomysłodawca

31 lipca 2026 po godzinie 19 dokonałem kilku płatności/spłat Allegro Pay na Allegro. I przy ostatniej pojawiły się 2 komunikaty niepokojące od Allegro(?), PIENIĄDZE Z BANKU ZOSTAŁY POBRANE. W banku iko mam to odnotowane tak:172,94 zł płatność internetowa blikiem do Allegro. Tymczasem w trakcie płatności pojawiły się 2 szokujące komunikaty szybkie: "coś poszło nie tak" "przejdź do płatności ponownie". Nie wiem, czy to podejrzenie, ale na oko towary nie zapłacone. Czasem zdarza się, ze płatność nie odnotowana, bo nie w ciągu sekundy, tylko minuty, ale nie tak, nie tak

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:35894771 Niestety nie mam dostępu do Twoich umów i spłat w Allegro Pay. Skontaktuj się proszę z nami w tej sprawie przez formularz. Doradca po dodatkowej weryfikacji sprawdzi to. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

płaciłem na stronie allegro pay, mogę wysłać potwierdzenie z banku, inne płatności powiodły się jak zwykle to spłata allegro pay allegro pay i tylko allegro pay

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:35894771 Rozumiem. Skontaktuj się proszę w tej sprawie przez formularz

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:35894771

Poczekaj co najmniej do jutra, a najlepiej do poniedziałku. Albo zaksięguje, albo w kilka dni twój bank zwróci kasę na konto (od 2 do 14 dni). 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Sytuacja tak wygląda, że zgłosiłem sprawę do banku i bank poinformował mnie, że płatność BLIK została zrealizowana zgodnie ze zleceniem Allegro, płatność była tylko pomiędzy bankiem a Allegro na stronie Allegro. Po przeanalizowaniu mam nadzieję, że pomimo awarii, czy zakłócenia, opóźnienia, Allegro potwierdza/odnotowało/nie zaprzecza otrzymanie kwoty 172,94 zł, 31 lipca 2026, godzina transakcji 19:33:03. Ja też nie mam dostępu do zapłaconych pozycji, bo znikają. 

oznacz moderatorów