anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pay

Client:100965551
#7 Wielbiciel

Szanowni Państwo,

na platformie Allegro zakupiłem część do Smart TV o wartości 135 zł. Sprzedawca wysłał produkt, jednak z powodów zdrowotnych nie byłem w stanie odebrać przesyłki w terminie. W rezultacie paczka została zwrócona do sprzedawcy.

Od tego momentu wielokrotnie próbowałem skontaktować się ze sprzedawcą, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Do dziś nie zwrócono mi pieniędzy, a sprzedawca nie reaguje na moje wiadomości.

W związku z powyższym uprzejmie proszę Allegro o pomoc w tej sprawie oraz o zwrot należnych mi środków. Zawsze darzyłem platformę Allegro zaufaniem i liczę na Państwa wsparcie w rozwiązaniu tej sytuacji, która jest naruszeniem zasad sprzedaży.

Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:35386082
#17 Koryfeusz

W jaki sposób próbowałeś sie kontaktować ze sprzedawcą? Najwłaściwsza będzie dyskusja 'zglos prolem z zakupem' w szczegółach zakupu. Wtedy Allegro będzie miało wgląd w dyskusje i po 24h będzie można ich poprosić o pomoc.

Szczerze to najlepiej będzie odstąpić od umowy, sprzedawca odda Ci wtedy pieniądze. 
14 dni na odstąpienie liczy się od dostarczenia przesyłki, Twoja nie została dostarczona, więc Cię nie obowiązuje.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:100965551 odpowiedziałam w Twoim drugim wątku. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów