Szanowni Państwo,
na platformie Allegro zakupiłem część do Smart TV o wartości 135 zł. Sprzedawca wysłał produkt, jednak z powodów zdrowotnych nie byłem w stanie odebrać przesyłki w terminie. W rezultacie paczka została zwrócona do sprzedawcy.
Od tego momentu wielokrotnie próbowałem skontaktować się ze sprzedawcą, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Do dziś nie zwrócono mi pieniędzy, a sprzedawca nie reaguje na moje wiadomości.
W związku z powyższym uprzejmie proszę Allegro o pomoc w tej sprawie oraz o zwrot należnych mi środków. Zawsze darzyłem platformę Allegro zaufaniem i liczę na Państwa wsparcie w rozwiązaniu tej sytuacji, która jest naruszeniem zasad sprzedaży.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
W jaki sposób próbowałeś sie kontaktować ze sprzedawcą? Najwłaściwsza będzie dyskusja 'zglos prolem z zakupem' w szczegółach zakupu. Wtedy Allegro będzie miało wgląd w dyskusje i po 24h będzie można ich poprosić o pomoc.
Szczerze to najlepiej będzie odstąpić od umowy, sprzedawca odda Ci wtedy pieniądze.
14 dni na odstąpienie liczy się od dostarczenia przesyłki, Twoja nie została dostarczona, więc Cię nie obowiązuje.
@Client:100965551 odpowiedziałam w Twoim drugim wątku.