anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

Client:100965551
#7 Wielbiciel

Szanowni Państwo,

na platformie Allegro zakupiłem część do Smart TV o wartości 135 zł. Sprzedawca wysłał produkt, jednak z powodów zdrowotnych nie byłem w stanie odebrać przesyłki w terminie. W rezultacie paczka została zwrócona do sprzedawcy.

Od tego momentu wielokrotnie próbowałem skontaktować się ze sprzedawcą, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Do dziś nie zwrócono mi pieniędzy, a sprzedawca nie reaguje na moje wiadomości.

W związku z powyższym uprzejmie proszę Allegro o pomoc w tej sprawie oraz o zwrot należnych mi środków. Zawsze darzyłem platformę Allegro zaufaniem i liczę na Państwa wsparcie w rozwiązaniu tej sytuacji, która jest naruszeniem zasad sprzedaży.

Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas.

Z poważaniem

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:100965551 samo nieodebranie towaru nie jest równoznaczne z odstąpieniem od zakupu. W tej sytuacji powinieneś albo opłacić ponowną przesyłkę, albo odstąpić od zakupu (i wtedy sprzedajacy zwraca środki). 
Jeżeli sprzedawca nie odpowiada na próby kontaktu, załóż dyskusję, sprzedający są zobowiązani do odpowiedzi w niej w ciągu 24h (poza dniami wolnymi), w razie potrzeby będziesz także miał możliwość skorzystania z naszej pomocy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów