Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po zmianie telefonu nie mam usługi allegro Pay.
@Client:112173146 po zmianie numeru telefonu czy po zmianie urządzenia?
Obstawiam nieświadome posiadanie kilkunastu kont allegro 😅 czyli wystarczy zalogować się na właściwe konto.
Po zmianie urzadzenia
@Client:104382840 a logujesz się na właściwe konto allegro?
Mam tylko jedno
Na 99,99% masz dwa lub więcej kont 🙂
Po zalogowaniu się na to konto z którego tu piszesz ( @Client:104382840 ) wejdź w zakładkę https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto i zobacz jaki adres email jest przypisany do tego konta i porównaj z adresem mailowym na którym dostajesz powiadomienia o zakupach i AllegroPAY.
@Client:104382840 na dzień dzisiejszy jesteś na allegro od 3 lat i 7 miesięcy?
@Client:104382840 masz u nas jeszcze drugie konto, o loginie: Client:118419144, więc zaloguj się proszę na nie i wówczas sprawdź panel Allegro Pay.
@Client:112173146 jeśli korzystałaś wcześniej z usługi Allegro Pay, wystarczy zalogować się na swoje konto w aplikacji Allegro lub w wersji przeglądarkowej platformy. Jeśli natomiast jeszcze nie używałaś Allegro Pay, powinnaś złożyć wniosek.
Zmieniłam telefon( urządzenie nie numer) i po zalogowaniu się na konto w przeglądarce ostatni zakup mam z lutego 2024 późniejsze zniknęły. A w najbliższych dniach muszę spłacić zakupy w allegro pay
@Client:112173146 Najpewniej masz dwa lub więcej kont więc po prostu zaloguj się na to właściwe konto na którym masz aktywne Allegro PAY.