anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podanie numeru konta

Client:51232974
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, zakupiłam produkt przez Allegro Pay, jednak on mi nie spasował. Więc zrobiłam zwrot. Był bardzo długo w trakcie weryfikacji. W końcu jak zgłosiłam, problem do sprzedającego, to prosi mnie o numer konta. Dodam, jak kiedyś zwracana produkty przez kupione przez Allegro Pay, to inni sprzedający mnie o to nie prosili. Czy jest to bezpieczne, podawane numeru konta? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

bezpieczne , skoro chcesz kasę to musisz podać , widać sprzedawca nie ma możliwości wykonać zwrotu systemowego .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Z samym numerem konta nic nie zrobi. To normalne gdy pieniądze ma już wypłacone z allegro. Choć właściwie to teraz powinien mieć już możliwość wpłaty na zwrot ale nie każdy wie i umie to znaleźć. Jakby coś to może wykonać zwrot bez kasy i pod koniec przy komunikacie o braku środków będzie miał opcję wpłaty. Niestety sprzedawcom do zwrotów brakuje często, bo allegro zaczęło firmom odliczać prowizje od razu od wpłaty... A oczywiście najpierw musi zwrócić kasę zanim dostanie zwrot prowizji...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:51232974 tak, to bezpieczne i nie masz się czego obawiać 🙂
Sprzedający może nie mieć możliwości zwrotu wpłaty przez Allegro Finanse (to by tłumaczyło, dlaczego zwrot długo był w trakcie weryfikacji) i  dlatego prosi o numer konta. Ponieważ był to zakup z Allegro Pay, pamiętaj prozę, że powinnaś go spłacić w terminie. 
Możesz podać sprzedającemu indywidualny numer konta do spłat Allegro Pay (znajdziesz go na ostatniej stronie umowy, która w formacie pdf jest w Panelu Allegro Pay (podlinkowana pod numerem umowy w szczegółach zakupu), wtedy od razu jego wpłata spłaci Twój zakup. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów