Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Jakie warunki trzeba spełnić aby otrzymać propozycję zwiększenia limitu Allegro Pay do 7000zł? Korzystam od początku z tej usługi, nigdy nie było przypadku opóźnienia w spłacie zobowiązania, a co więcej niejednokrotnie zakup spłacany był o wiele wcześniej. Czy aby otrzymać propozycję trzeba mieć spłacone wszystkie zakupy?
@GawinGTi na dziś większy limit mają wybrani testerzy 😄
Rozumiem to w 100% tylko pozostaje pytanie jak zostać "testerem", przez ostatnie pół roku conajmniej 2-3 razy rozwiązywałem ankietę dotyczącą wysokości środków na AllegroPay. Co ciekawe taką propozycję otrzymał mój bezrobotny znajomy w momencie kiedy ja spłacający wszystko przedterminowo nie 😄 czy to maszyna losującą decyduje czy może też trzeba mieć spłaco e wszystkie zakupy?
Czyli nie otrzymam konkretnej odpowiedzi poza wymijającymi "testerami"? Bądźmy poważni, przecież chyba na propozycje limitu ma wpływ historia kredytowa i poprzednie sumienne spłacanie zobowiązań. Czy moderatorzy nie są w stanie opisć jasno warunków zwiększenia limitu i ogólnych zasad jego wysokości?
Nie licz na to że dostaniesz konkretną odpowiedź.
Ok, to wyczerpuje temat. Ale jest również niepokojące jeśli bierzemy pod uwagę, że jest to usługa finansowa o której nie można uzyskać wyczerpujących i formacji.
A ludzie za nią szaleją.😁
A pytałeś może o to Allegro? Oni powinni najlepiej wiedzieć 🙂
Tak, na pierwszą wiadomość brak odpowiedzi. Na drugą również. Na trzecią otrzymałem odpowiedź w dniu wczorajszym, z informacją o "wybranych klientach", "braku udostępniania szczegółowych informacji" i " braku możliwości pomocy w sprawie mimo szczerych chęci". Sprawa nie dawała mi spokoju więc wykupiłem raport BIK aby sprawdzić czy może zależy to od jakiegoś zadłużenia o którym mogę nie wiedzieć typu mandat itp. Historia czysta jak łza, ocena kredytowa bardzo dobra. Więc szczegóły przyznawania limitów AllegroPay dalej pozostają bardzo zagadkowe. Co ciekawe każdy zakup poprzez AllegroPay wiąże się z nowym wpisem w BIK jako osobna umowa kredytowa.
Taką wiadomość otrzymałem "Twoje środki po podwyższeniu
7000,00 zł
Zaakceptuj do
2 października 2023
Zwiększenie środków dostępne jest do podanej daty tylko o ile regulujesz swoje należności z Umów Allegro Pay terminowo i nie masz zaległości w spłatach oraz Twoja zdolność kredytowa na to pozwala.
Propozycja zwiększenia Twoich środków i zmiany maksymalnej kwoty zakupu przy wykorzystaniu Allegro Pay stanowi ofertę indywidualnej zmiany warunków Regulaminu usługi Allegro Pay.
Pamiętaj, że w każdym czasie możesz złożyć wniosek o obniżenie kwoty Twoich środków."
@papik97 sam limit nie jest raportowany do BiK, ale zakupy z Allegro Pay tak.