anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o spłatę Allegro Pay

Client:37606439
#1 Nowicjusz
  • Zostalam oszukana dwukrotnie. Pierwszy zakup zrobiłam 29.01.25 to kuferek od [edytowano] który kosztował 74,99 a na koncie Allegro Pay było do splaty134,89😮 kuferek został zwrócony sprzedawca przelał na konto allegro 74.99więc różnicę musiałam spłacić (59,90) Nie wiem za co splacilam te 59, 90. Następnie kupiłam u innego sprzedawcy [edytowano],tj dnia 29.03.26. Dwa biustonosze .Jeden zwróciłam 01.04.26 pieniądze od tej pani zostały wysłane do Allegro Pay 03.04.26. termin spłaty kredytu był do dnia 28.04.26 , pieniądze chyba nie dotarly więc musial ponownie sama spłacić 125zl za towar, który odesłałam. Nie mam biustonosza ani pieniędzy. Nie rozumię co się dzieje . Proszę o rozwiązanie tego problemu. Jestem stratna 184.90zl. proszę o zwrot pieniędzy i pozytywnie rozpatrzenie mojej sprawy. Dziękuję
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:37606439 Widzę, że sprzedawca zwrócił Ci środki za zamówiony biustonosz (zamówienie numer f3129530-2b52-11f1-9a0a-5ff2b372834c). Środki trafiły na konto Allegro Pay. Proszę, Zaczekaj na odpowiedź drogą mailową. Niestety na forum nie mam możliwości zweryfikowania Twojej historii spłat. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:37606439
#1 Nowicjusz

Jestem oszukana dwukrotnie. Pierwszy zakup zrobiłam 29.01.25 to kuferek od [edytowano] który kosztował 74,99 a na koncie Allegro Pay było do splaty134,89😮 kuferek został zwrócony sprzedawca przelał na konto allegro 74.99więc różnicę musiałam spłacić (59,90) Nie wiem za co splacilam te 59, 90. Następnie kupiłam u innego sprzedawcy [edytowano],tj dnia 29.03.26. Dwa biustonosze. Jeden zwróciłam 01.04.26 pieniądze od tej pani zostały wysłane do Allegro Pay 03.04.26. termin spłaty kredytu był do dnia 28.04.26 , pieniądze chyba nie dotarly więc musial ponownie sama spłacić 125zl za towar, który odesłałam. Nie mam biustonosza ani pieniędzy. Nie rozumię co się dzieje. Proszę o rozwiązanie tego problemu. Jestem stratna 184.90zl. proszę o zwrot pieniędzy i pozytywnie rozpatrzenie mojej sprawy. Dziękuję

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pierwsza sprawa prawdopodobnie jest prosta. Kwota 59.90 to prawdopodobnie smart na rok, którego opłaciłaś razem z zakupem.

Druga bardziej skomplikowana. Czy na pewno w szczegółach zakupu jest informacja, ze wysłali zwrot pieniędzy? Allegro zabiera prowizje od razu, a oddaje dopiero po zwrocie. Powoduje to właśnie takie problemy, że zwrot nie pójdzie, bo np. brakło środków na zwrot lub gorzej kasa jest ale w międzyczasie naliczą opłatę za jakąś dostarczoną paczkę i Allegro najpiew skasuje własną prowizję, a dopiero potem łaskawie wysyła do klienta zwrot jeśli jest z czego. Po takich akcjach czasem sprzedawcy zwyczajnie nie wiedzą, że zwrot jednak nie wyszedł. Proponuję spytać i zaczekać do jutra na odpowiedź, bo jest już po godzinach pracy większych firm. Jeśli się sprawa wyjaśni to super. Jeśli nie to zgłoś problem z zamówieniem i tam to opisz. 

Niestety zwrotów na Allegro trzeba pilnować. To już nie jest ten sam portal co kiedyś. Część sprzedawców nie wyrabia z ogarnianiem tego, inni zwyczajnie przegapią. Obecnie obsługa ofert zajmuje kilkakrotnie wiecej czasu niż kiedyś, bywa trudno. A problemów jest dużo więcej do ogarniania. Takie to ułatwienia...