@Client:37606439 Widzę, że sprzedawca zwrócił Ci środki za zamówiony biustonosz (zamówienie numer f3129530-2b52-11f1-9a0a-5ff2b372834c). Środki trafiły na konto Allegro Pay. Proszę, Zaczekaj na odpowiedź drogą mailową. Niestety na forum nie mam możliwości zweryfikowania Twojej historii spłat.
Jestem oszukana dwukrotnie. Pierwszy zakup zrobiłam 29.01.25 to kuferek od [edytowano] który kosztował 74,99 a na koncie Allegro Pay było do splaty134,89😮 kuferek został zwrócony sprzedawca przelał na konto allegro 74.99więc różnicę musiałam spłacić (59,90) Nie wiem za co splacilam te 59, 90. Następnie kupiłam u innego sprzedawcy [edytowano],tj dnia 29.03.26. Dwa biustonosze. Jeden zwróciłam 01.04.26 pieniądze od tej pani zostały wysłane do Allegro Pay 03.04.26. termin spłaty kredytu był do dnia 28.04.26 , pieniądze chyba nie dotarly więc musial ponownie sama spłacić 125zl za towar, który odesłałam. Nie mam biustonosza ani pieniędzy. Nie rozumię co się dzieje. Proszę o rozwiązanie tego problemu. Jestem stratna 184.90zl. proszę o zwrot pieniędzy i pozytywnie rozpatrzenie mojej sprawy. Dziękuję
Pierwsza sprawa prawdopodobnie jest prosta. Kwota 59.90 to prawdopodobnie smart na rok, którego opłaciłaś razem z zakupem.
Druga bardziej skomplikowana. Czy na pewno w szczegółach zakupu jest informacja, ze wysłali zwrot pieniędzy? Allegro zabiera prowizje od razu, a oddaje dopiero po zwrocie. Powoduje to właśnie takie problemy, że zwrot nie pójdzie, bo np. brakło środków na zwrot lub gorzej kasa jest ale w międzyczasie naliczą opłatę za jakąś dostarczoną paczkę i Allegro najpiew skasuje własną prowizję, a dopiero potem łaskawie wysyła do klienta zwrot jeśli jest z czego. Po takich akcjach czasem sprzedawcy zwyczajnie nie wiedzą, że zwrot jednak nie wyszedł. Proponuję spytać i zaczekać do jutra na odpowiedź, bo jest już po godzinach pracy większych firm. Jeśli się sprawa wyjaśni to super. Jeśli nie to zgłoś problem z zamówieniem i tam to opisz.
Niestety zwrotów na Allegro trzeba pilnować. To już nie jest ten sam portal co kiedyś. Część sprzedawców nie wyrabia z ogarnianiem tego, inni zwyczajnie przegapią. Obecnie obsługa ofert zajmuje kilkakrotnie wiecej czasu niż kiedyś, bywa trudno. A problemów jest dużo więcej do ogarniania. Takie to ułatwienia...