Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś wie dlaczego Allegro Pay aktualizuje harmonogram spłat? W dniu zakupu 6 lipca allegro pokazało: każda rata po 296,40, pierwsza do 10 sierpnia i ostatnia do 10 grudnia). Pierwszy przelew więc poszedł 12 lipca, a ostatni bym zrobiła 12 listopada (żeby w grudniu juz mieć z głowy), więc tak ustawiłam zlecenie w banku na 12-go każdego miesiąca.
A tu naraz komunikat 12 września: "Zaktualizowaliśmy harmonogram spłat" i pyk: rata ~197 (???). Do 10-go pażdziernika, listopada, grudnia po ~197!! Miałam w planie jeszcze dwa razy przelać po 296,40 (12 pazdziernika i 12 listopada i mieć spłacone całość) a tu mi stuknęli 3 razy po ~197. I do tego pierwsze 197 wymagane do 10 pażdziernika kiedy to przelewy mogę zrobić dopiero 12go
Dlaczego Allegro zmienia harmonogram?
@magdzik-p Cześć 🙂 Napisz do nas proszę przez ten formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc&subjectId=4a9d8d9d-6... i podaj proszę numer zamówienia.
Zweryfikujemy sytuację na Twoim koncie i sprawdzimy co się stało 🙂
Coraz częściej ludzie piszą o takich praktykach ale wcześniej masz prawo spłacić.
Jest to częsta praktyka - w mojej starszej umowie juz dwa razy Allegro zmieniało harmonogram. W skrócie jeśli termin jest do 10 sierpnia i zrobisz przelew 14 lipca to przerobią Ci tak harmonogram że zamiast pięciu rat nagle jest sześć... jedynie że te pozostale raty po przerobieniu harmonogramu są niższe..... a w umowie jak byk harmonogram z 5 ratami.