anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozłożenie na więcej rat

Shemesh
#7 Wielbiciel#

Mam pytanie.

Czy jeżeli rozłożyłam płatność na 3 raty to mogę po spłaceniu pierwszej raty rozłożyć spłatę na więcej rat?

pozdrawiam

Shemesh

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Shemesh przykro mi, ale nie będzie to możliwe, ponieważ raz wybrana opcja płatności ratalnej jest opcją ostateczną i niemożliwą do zmiany, a rozłożyłaś już płatność na trzy raty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Co tzn. że 3 max? a jak zakup powyżej 300zl to w regulaminie że można nawet ma 20rat!

Tak. Jeżeli wybierzesz spłatę w ciągu 30 dni, a kwota Twojego zakupu wyniesie minimum 300 zł, możesz zmienić opcję spłaty nawet na 20 miesięcznych płatności. Zrobisz to w Panelu Allegro Pay na minimum 3 dni przed terminem spłaty. Poinformujemy Cię o tej możliwości mejlowo.

Zmiana opcji spłaty wiąże się z zawarciem nowej umowy Allegro Pay – Twoja stara umowa wygaśnie, a Ty będziesz regulować płatności zgodnie z nowym harmonogramem.

Pamiętaj, że możesz podzielić spłaty, gdy:

• spłacisz kredyt za dowolny zakup (jeśli płatność jest rozłożona na miesięczne raty, wystarczy, że spłacisz jedną z nich)
  • pozostało nie mniej niż 300 zł do spłacenia
  • zamówienie nie zostało anulowane lub zwrócone (jeśli zwrócisz lub anulujesz tylko jego część, kwota do spłaty za pozostałe zakupy musi być wyższa niż 300 zł)
  • nie masz opóźnień w spłacie kredytu
  • nie masz blokady na limicie Allegro Pay.
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LEW433 owszem, można rozłożył płatność nawet na 20 spłat, ale tylko raz.
Jeśli kupujący zdecyduje się podczas zakupu na płatność ratalną - po zaakceptowaniu warunków nie będzie miał później możliwości zmiany liczby rat. Podobnie jeśli kupujący kupi z opcją odroczonej płatności, a potem skorzysta z rozłożenia na 3 raty, nie będzie mógł ponownie rozłożyć na np. 10 rat. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Shemesh
#7 Wielbiciel#

To co w Pomocy znaczy poniższy tekst:

Pamiętaj, że możesz podzielić spłaty, gdy:

• spłacisz kredyt za dowolny zakup (jeśli płatność jest rozłożona na miesięczne raty, wystarczy, że spłacisz jedną z nich)
  • pozostało nie mniej niż 300 zł do spłacenia
  • zamówienie nie zostało anulowane lub zwrócone (jeśli zwrócisz lub anulujesz tylko jego część, kwota do spłaty za pozostałe zakupy musi być wyższa niż 300 zł)
  • nie masz opóźnień w spłacie kredytu
  • nie masz blokady na limicie Allegro Pa
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Shemesh rozumiem, że chodzi o pierwszy punkt. Dotyczy to innych umów Allegro Pay. Czyli np. na świeżo aktywowałam usługę i mam jeden zakup, rozłożony na 3 spłaty, wystarczy, że spłacę pierwszą spłatę, aby móc rozłożyć kolejny zakup z Allegro Pay na kilka spłat, ale wciąż tzw. "rozratowienia" mogę dokonać tylko jeden raz. Czyli tego pierwszego zakupu nie będę mogła rozłożyć na jeszcze więcej spłat. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów