Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie.
Czy jeżeli rozłożyłam płatność na 3 raty to mogę po spłaceniu pierwszej raty rozłożyć spłatę na więcej rat?
pozdrawiam
Shemesh
@Shemesh przykro mi, ale nie będzie to możliwe, ponieważ raz wybrana opcja płatności ratalnej jest opcją ostateczną i niemożliwą do zmiany, a rozłożyłaś już płatność na trzy raty.
Co tzn. że 3 max? a jak zakup powyżej 300zl to w regulaminie że można nawet ma 20rat!
Tak. Jeżeli wybierzesz spłatę w ciągu 30 dni, a kwota Twojego zakupu wyniesie minimum 300 zł, możesz zmienić opcję spłaty nawet na 20 miesięcznych płatności. Zrobisz to w Panelu Allegro Pay na minimum 3 dni przed terminem spłaty. Poinformujemy Cię o tej możliwości mejlowo.
Zmiana opcji spłaty wiąże się z zawarciem nowej umowy Allegro Pay – Twoja stara umowa wygaśnie, a Ty będziesz regulować płatności zgodnie z nowym harmonogramem.
Pamiętaj, że możesz podzielić spłaty, gdy:
@LEW433 owszem, można rozłożył płatność nawet na 20 spłat, ale tylko raz.
Jeśli kupujący zdecyduje się podczas zakupu na płatność ratalną - po zaakceptowaniu warunków nie będzie miał później możliwości zmiany liczby rat. Podobnie jeśli kupujący kupi z opcją odroczonej płatności, a potem skorzysta z rozłożenia na 3 raty, nie będzie mógł ponownie rozłożyć na np. 10 rat.
To co w Pomocy znaczy poniższy tekst:
Pamiętaj, że możesz podzielić spłaty, gdy:
@Shemesh rozumiem, że chodzi o pierwszy punkt. Dotyczy to innych umów Allegro Pay. Czyli np. na świeżo aktywowałam usługę i mam jeden zakup, rozłożony na 3 spłaty, wystarczy, że spłacę pierwszą spłatę, aby móc rozłożyć kolejny zakup z Allegro Pay na kilka spłat, ale wciąż tzw. "rozratowienia" mogę dokonać tylko jeden raz. Czyli tego pierwszego zakupu nie będę mogła rozłożyć na jeszcze więcej spłat.