anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozliczenie wcześniejszej spłaty Allegro Pay

Client:46788097
#7 Wielbiciel

Ja mam takie pytanie. Mam rozłożone na trzy raty płatność. Chce nadplacic druga i zamknąć. Moje pytanie czy da się przyspieszyć zamknięcie zobowiązania bo jak wiadomo z reguły ono czeka na rozliczenie do ostatniego dnia spłaty ostatniej raty. Rozchodzi się o wcześniejsze zamknięcie tego na A.Pay oraz w BIK.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:46788097 cześć! Tak, masz możliwość spłaty całości od razu. Taka opcja dostępna jest po przejściu do spłać i zaznaczeniu "cała pozostała kwota". Istotne jest, że ta opcja jest dostępna wyłącznie w okresie rozliczeniowym danej raty. Czyli jeżeli np zapłaciłeś już pierwszą ratę, której płatność była do 10.09 to opcja spłaty kolejnej raty lub całości pojawi się po 10.09. 
Jest też opcja spłaty poza panelem, którą możesz wykonać w dowolnym momencie, wtedy konieczne jest zrobienie przelewu na rachunek danej umowy (każda umowa ma inny rachunek). Numer rachunku znajdziesz po przejściu do zakładki [zakupy] w panelu Allegro Pay. Następnie do zakupu który chcesz spłacić > "Jeśli nie chcesz spłacać online, możesz skorzystać z danych rachunku do spłaty" > klikasz w zaznaczone słowa i wyświetlimy Ci dane rachunku 🙂 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ale trzeba czekać z rozliczeniem transakcji. Czy jest możliwość przyspieszenia tego?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:46788097 jeżeli chcesz spłacić przez panel to trzeba zaczekać

Alicja
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

A poprzez przelew standardowy rozliczy wcześniej i zamknie tą transakcje szybciej? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:46788097 tak, możesz zrobić przelew poza panelem i wtedy umowa zostanie spłacona szybciej. 

Alicja
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ale chodzi o rozliczenie, czyli zamknięcie zobowiązania w allegro.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

tak aby BIK dostał informacje że jest zamknięte 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:46788097 w przypadku spłaty poza panelem rozliczenie i zamknięcie umowy jest w dniu wymagalności spłaty (zazwyczaj 10 dzień miesiąca). Można ewentualnie skontaktować się z nami przez formularz kontaktowy i poprosić o wcześniejsze zamknięcie (po tym jak środki z przelewu zostaną zaksięgowane). 
Natomiast spłata przez panel jest rozliczana od razu, jeżeli jest to spłata całości umowa zostanie zamknięta

Alicja
oznacz moderatorów