anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skad wziasc kod dostępu ktory trzeba podac przy ustalaniu kodu pin do karty visa allegro pay. ?

Masa260188
#8 Zapaleniec#

Dostałem pocztą kartę fizyczną visa allegro pay. Logując się na konto w celu aktywacji system prosi o podanie kodu pin. Podaje i następnie wyskakuje komunikat podaj kod dostępu.  Co to za kod i skąd go wziąść?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Masa260188 jeśli nie otrzymałeś go w smsie lub aplikacji, to skontaktuj się proszę za pomocą formularza, Doradca Allegro Pay po weryfikacji tożsamości wygeneruje nowy kod dla Ciebie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Masa260188 Karta plastikowa czy wirtualna? Tu kontakt jak chodzi o PIN: Numer infolinii Planet Pay: 86 216 13 61.

oznacz moderatorów

Masa260188
#8 Zapaleniec#

karta plastikowa. Gdy wchodzę żeby nadać jej pin to system wola kod dostępu 

oznacz moderatorów

Masa260188
#8 Zapaleniec#

Dzwoniłem. Pani powiedziała że kod dostępu to kod ktorym loguje się do aplikacji.  Jak powiedziałem że do aplikacji loguje się za pomocą hasła a nie jakiegoś kodu to kazała mi wejść na stronę allegro pay i wypełnić formularz kontaktowy . To się zaczyna robić chore . Dostaje kartę której nie mogę używać.  Na infolinii zero pomocy 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

🤔

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Masa260188 kod dostępu do aplikacji, ustawia się wraz z wnioskiem o kartę (żeby zarządzać kartą z jej poziomu). Jeśli go nie pamiętasz, to muszę poprosić Cię o kontakt za pomocą formularza, tutaj na forum nie możemy go zresetować.   

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Masa260188
#8 Zapaleniec#

Myli Pani pojęcia.  Kod dostępu a nie kod pin. Kod dostępu do allegro pay ustala się zakładając allegro pay a nie wnioskując o kartę.  Napisałem 3 formularze zgłoszeniowe.  Dostałem odpowiedź że kod dostępu do allegro pay ja ustalałem i jest możliwość jego zmiany jak podam stary kod i ustalę sam sobie nowy . Możliwości ustalenia nowego kodu nie znając starego nie ma. Taka dostałem odpowiedź.  Chcę aktywować karte i żeby nadać jej pin to muszę podać kod dostępu którego poprostu zapomnialem 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Masa260188 ok, widzę, że sprawa zostala skierowana do Działu technicznego, bardzo proszę poczekaj na wiadomość w sprawie nr 45922834.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Masa260188
#8 Zapaleniec#

Przy aktywacji kodu pin do fizycznej karty allegro pay którą dostałem system woła o podanie kodu dostępu.  Zapomniałem jaki to kod i po 3 złych próbach zablokowałem system. Po napisaniu email do obsługi w celu ustalenia nowego kodu dostałem odpowiedź że ja ustalałem kod i jedyne co mogą mi odblokować to ze znowu będę miał 3 próby na wpisanie kodu dostępu.  Allegro nie potrafi w systemie zmienić starego kodu dostępu który porostu zapomnialem na nowy . To są kpiny . Proszę o jakieś porady bo nie mogę korzystać z fizycznej karty allegro pay

oznacz moderatorów