Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Otrzymałem dwa smsy od Intrum o treści: "w związku z zadłużeniem wobec Allegro, codziennie doliczane są odsetki. Chcesz ich uniknąć? Wpłać 60.22 PLN na rachunek nr. <PL00000000000000000000 numer konta bankowego>.
Brak informacji o jaka sprawę chodzi, brak informacji dlaczego.
Moje saldo na koncie Allego jest 0zł tak samo jak na allegro lokalne - pilnuję tych spraw
Czy to jest jakieś oszustwo? Proszę o pomoc
Pozdrawiam
@kufian Być może zadłużenie dotyczy innego konta niż to, z którego piszesz. Jeśli masz wątpliwości, skontaktuj się bezpośrednio z firmą windykacyjną. Powinieneś otrzymać szczegółowe informacje.
Może dotyczy to tego - ale dlaczego allegro mnie nie poinformowało o tym tylko tak dziwnie:
od stycznia miałem 9 zł i zapłaciłem dopiero w lipcu
@kufian Nie masz konta firma, więc wymagamy wpłaty za nasze usługi, jeśli kwota na rachunku przekrpczy 10 zł. Zadłużenie nie powinno dotyczyć tego konta. Ponownie zalecam bezpośredni kontakt z Intrum w celu potwierdzenia autentyczności otrzymanej wiadomości i uzyskania informacji w sprawie szczegółów.
Witam ja też dostałem tego smsa tylko inna kwota nic więcej nie piszą tylko chcą pieniędzy
@Michal_allegro_T sprzedawałeś coś, brałeś coś na kredyt?
sprzedawałem i to były koszty za przesyłkę
Allegro wcześniej nie przekazywało firmie windykacyjnej poniżej 10zł, w tym roku wielu pisało że dostali do zapłaty nawet na mniejsze kwoty, nie ścigają teraz poniżej 1zł a rozliczenia masz w zakładce : https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
@Michal_allegro_T Na Twoim koncie jest blokada sprzedaży spowodowana zaległością w płatnościach. Kwota do zapłaty to obecnie 70,98 zł. Tutaj możesz to sprawdzić.
czyli muszę zrobić nadpłatę? Ponieważ na dzień dzisiejszy mam 0zł Dobrze zrozumiałem? Czy muszę zapłacić tej firmie. Zapłaciłem 13 sierpnia zaległe 9,99zł a dzisiaj otrzymałem sms-a że mam do zapłaty 60,22zł. A powyżej widzę 70,98zł - ?
Jak nadpłatę, nie. Spłacasz zaległości.
a nadpłata jest wyszarzano - nie mogę tu (allegro rozliczenia)przesłać pieniędzy
Jak już dostałeś "ponaglenie " od firmy windykacyjnej to powinieneś im zapłacić a nie Allegro.
ta informacja przyszła mi tylko na na sms-a? cos jest nie tak. Jeżeli miałbym płacić wszystkim którzy wyślą mi smsa to "poszedłbym z torbami"
Czy znacie jakiś numer telefonu do Allegro - na który mógłbym zadzwonić i wyjaśnić tą sytuację. I skąd MODERATOR widzi jakąś kwotę na moim koncie - skoro ja mam saldo na 0zł ?
@kufian W tym wątku zaczął pisać inny użytkownik (Michal_allegro_T) i to on ma zaległość na koncie w kwocie, którą podałam. Kiedy zwracam się do Ciebie, oznaczam to w poście, zaczynając wypowiedź od Twojego loginu.
mam jeszcze jedno pytanie czy ta Firma INTRUM zajmuje się windykacją Allegro?
@kufian Tak, współpracujemy z tą firmą. Nie można do nas zadzwonić. Na wybranych ścieżkach formularza kontaktowego można jedynie zamówić rozmowę telefoniczną z nami.