anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

spłacony zakup

Client:52711297
#7 Wielbiciel#

Zakupiłam perfumy korzystając z metody płatności  allegro pay. Niestety towar okazał się nieoryginalny i dokonałam zwrotu w regulaminowym czasie. Niestety mimo decyzji sprzedającego o zwrocie środków nie dokonał on przelewu w ciągu 14 dni. Po otwarciu dyskusji z allegro sprzedający oświadczył, że przeleje pieniądze. W oczekiwaniu na przelew od sprzedawcy ja byłam zmuszona wyrównać saldo na allegro pay w związku z upływającym terminem spłaty. Po 14 dniach od otwarcia dyskusji sprzedający- co miało miejsce wczoraj- przeprosił i powiedział, że już przelewa pieniądze. W obecnej sytuacji nie wiem gdzie powinnam spodziewać się zwrotu środków o ile faktycznie został ten zwrot wykonany. Jaki czas jest przewidywany na takiej drodze zwrotu? Ciężko mi ocenić kiedy ewentualnie miałabym oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną.
Bardzo proszę o pomoc !

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:52711297 Jeśli sprzedający zwróci środki na saldo Allegro PAY a to jest już spłacone to powstanie nadpłata którą będziesz mogła sobie wypłacić na konto.

Z zamknięciem dyskusji poczekaj do czasu aż środki faktycznie otrzymasz.

oznacz moderatorów

Client:52711297
#7 Wielbiciel#

Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc!  na pewno poczekam z zamknięciem dyskusji, aż nie otrzymam zwrotu. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:52711297 Uważaj bo jak minie 30dni albo napisze ze zwrócił to Allegro dyskusję Ci zamknie, minęło 14dni od otwarcia dyskusji- należy odznaczyć ja jako nierozwiązaną.

oznacz moderatorów