Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem kurtke poprzez allegro pay,chciałem poprostu zobaczyć jak to działa i po przyjsciu kurtki,okazała sie że poprostu kurtka mi nie pasuje.Zwróciłem kurtke.Po zwrocie przyszedł email zamówienie przekazane do wypłaty.Wszedłem na allegro noi faktycznie pokazuje spłać 258,98 gdy klikne pokazuje mi opcje blik,przelew itd.Środki z allegro pay nie wróciły ponownie do allegro pay ? mam teraz czekać aż sie wyrównają ?
@widzewekrts1910 To działa tak, że po zwrocie kurtki sprzedawca musi oddać pieniądze do Allegro Pay, a Ty musisz dopilnować aby oddał. Nie odda, będziesz musiał spłacić odesłany towar. Sprzedawca powinien oddać wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni. Gdy środki zostaną zwrócone, otrzymasz maila od Allegro i Twoja spłata przestanie być wymagana. Gdyby sprzedawca ociągał się ze zwrotem pieniędzy, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Zwroty i reklamacje zakupów z Allegro Pay przebiegają zgodnie z zasadami obowiązującymi na Allegro.
Jeśli zwrócisz lub anulujesz zakup opłacony z Allegro Pay – środki zwrócone przez sprzedającego przez Allegro Finanse zwiększą Twoje środki dostępne w usłudze.
Na zwrot środków przez sprzedającego czekamy:
Jeśli środki nie wpłyną w tym czasie, masz obowiązek spłacić swój zakup samodzielnie. Aby Ci to umożliwić, zmienimy Twój harmonogram spłat. Nie poniesiesz z tego tytułu dodatkowych kosztów. Zaktualizowany harmonogram znajdziesz w Twoim panelu Allegro Pay.
Jeżeli sprzedający zwróci środki przez Allegro Finanse po tym, jak już spłacisz zakupy – zwrócimy Ci nadpłaconą kwotę. Otrzymasz przelew na rachunek bankowy, z którego zakupy zostały opłacone. Jeśli nie będzie to możliwe – skontaktujemy się z Tobą, aby ustalić sposób zwrotu środków.
@widzewekrts1910 Powyższe skopiowano z Pomocy Allegro. Poczytaj, masz tam znacznie więcej informacji o Allegro Pay; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-pay/allegro-pay-najczesciej-zadawane-pytania-0K6dOBv...