anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie zwrócił środków za anulowany towar

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

Witam sprzedający nie zwrócił mi środków za anulowany zakup pisze że nie może zwrócić bo ma  zablokowane konto ja mam spłatę do 5.09 problem w tym że ja nie mam na to środków żeby spłacić z własnej kieszeni a on umywa ręce proszę o pilną pomoc 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

To podaj mu numer konta bankowego na który ma dokonać zwrotu środków

oznacz moderatorów

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

Pisze że nie można zrobić przelewu na moje prywatne konto 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie pisze Ci prawdy, może zwrócić Ci na twoje konto bankowe, otwórz mu dyskusję inaczej nie odzyskasz środków: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

a raty musisz spłacać ponieważ to Ty podpisałeś umowę z pożyczkodawcą, naliczą odsetki i mogą Ci już nie udzielić pożyczki, wpis do BIKu.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

To nie jest Twoje zmartwienie, miał 14 dni na oddanie środków po zwrocie towaru. Otwieraj dyskusje.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@LILA_19-L1 z allegro finanse nie może zwrócić na wskazane konto bankowe ale możne zwrócić z własnego konta bankowego (przelew tradycyjny).

oznacz moderatorów

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

Tyle że robią o to problem nie wiem czemu wcześniej chciali mój nr konta 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@LILA_19-L1 niestety kredyt jest na Ciebie wzięty i lepiej go spłacić, żebyś w przyszłości nie było kłopotów z innymi kredytami. Zaproponuj sprzedawcy rozwiązanie @NipponShorty problemy sprzedawcy z kontem allegro Ciebie nie powinny obchodzić.

Otwórz dyskusję ale i tak na pieniądze z AP jak sprzedawca nie odda to będziesz musiała poczekać z 14 dni do momentu możliwości oznaczenia dyskusji jako nie rozwiązana.

oznacz moderatorów

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

Ja rozumiem ale w tym momencie nie mam środków na spłatę a to jest obowiązek sprzedającego to już trwa prawie miesiąc czasu 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@LILA_19-L1 to pożycz. Duża kwota?

oznacz moderatorów

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

Nie nie jest duża kwota ale irytuje mnie to że nie można rozwiązać tej sprawy a pożyczać nie mam zamiaru 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

To po co było tyle zwlekać? otwierasz dyskusje, po 24h prosisz pracownika o pomoc i w międzyczasie prześlij w dyskusji numer konta do zwrotu środków.

oznacz moderatorów

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

To się ciągnie od miesiąca właśnie że zrobiłam wszystko otworzyłam dyskusję prosiłam o pomoc i gowno to dało dziś wysłałam wniosek do allegro protect może tam coś poradzą 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@LILA_19-L1 To, że sprzedający powinien zwrócić środki to jedna sprawa ale jest to kompletnie odrębne od Twojego zobowiązania do spłaty raty Allegro Pay -  to jest osobna umowa pomiędzy Tobą a Allegro.

oznacz moderatorów

LILA_19-L1
#7 Wielbiciel#

Jasne ja rozumiem ale Mimo to nie spotkalam

sie z takimi problemami zeby nie móc oddać kasy za anulowany zakup ani prywatnie na konto ani na allegro pay

no sorry

oznacz moderatorów