Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
jestem w sytuacji, gdzie zgubiłem dowód osobisty i posiadam wyłącznie dokument cyfrowy w aplikacji mObywatel, w jaki sposób mogę się zarejestrować do programu w takiej sytuacji? Czy koniecznie jest wcześniejsze wyrobienie fizycznego dowodu osobistego? Przy próbie rejestracji formularz odrzuca numer cyfrowego dowodu, ponieważ cyfrowy dowód ma inny format numeru dowodu.
Pozdrawiam.
@FatmikePL do aktywowania usługi Allegro Pay konieczne jest posiadanie Polskiego dowodu osobistego, nie ma możliwości aktywacji na podstawie cyfrowego dokumentu.
Tak, jestem obywatelem Polski, jeśli tutaj tkwiła wątpliwość - dopytam - czyli wyłącznie dowód fizyczny wchodzi w grę?
@FatmikePL @W mObywatelu, w zakładce mDowód kliknij ,dane dowodu osobistego’.
Aczkolwiek - jeśli dowód zgubiłeś to pewnie to zgłosiłeś więc te dane mogą być nieważne lub ich tam nie będzie. Nie wiem.
Tak, jest to zgłoszone, fizyczny dowód został unieważniony. Ważnym dokumentem pozostaje wariant cyfrowy, ale jest to dokument odrębny od fizycznego dowodu.
@FatmikePL @Chodzi mi o to, że w tej zakładce masz dane fizycznego dowodu ale jeśli został on unieważniony to nie ma tematu 😉
No nic, niestety, zatem pozostaje tylko wyrobić fizyczny dowód osobisty.
@FatmikePL Allegro jest bardzo konserwatywne i nie uznaje elektronicznych dokumentów 😉, jeszcze chwila i nie będzie można płacić przelewem, tylko prawdziwą gotówką😁