anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób mogę aktywować Allegro Pay z mObywatelem.

FatmikePL
#1 Nowicjusz

Witam,

jestem w sytuacji, gdzie zgubiłem dowód osobisty i posiadam wyłącznie dokument cyfrowy w aplikacji mObywatel, w jaki sposób mogę się zarejestrować do programu w takiej sytuacji? Czy koniecznie jest wcześniejsze wyrobienie fizycznego dowodu osobistego? Przy próbie rejestracji formularz odrzuca numer cyfrowego dowodu, ponieważ cyfrowy dowód ma inny format numeru dowodu.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@FatmikePL do aktywowania usługi Allegro Pay konieczne jest posiadanie Polskiego dowodu osobistego, nie ma możliwości aktywacji na podstawie cyfrowego dokumentu. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FatmikePL
#1 Nowicjusz

Tak, jestem obywatelem Polski, jeśli tutaj tkwiła wątpliwość - dopytam - czyli wyłącznie dowód fizyczny wchodzi w grę?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FatmikePL @W mObywatelu, w zakładce mDowód kliknij ,dane dowodu osobistego’. 

Aczkolwiek - jeśli dowód zgubiłeś to pewnie to zgłosiłeś więc te dane mogą być nieważne lub ich tam nie będzie. Nie wiem. 

oznacz moderatorów

FatmikePL
#1 Nowicjusz

Tak, jest to zgłoszone, fizyczny dowód został unieważniony. Ważnym dokumentem pozostaje wariant cyfrowy, ale jest to dokument odrębny od fizycznego dowodu.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FatmikePL @Chodzi mi o to, że w tej zakładce masz dane fizycznego dowodu ale jeśli został on unieważniony to nie ma tematu 😉

oznacz moderatorów

FatmikePL
#1 Nowicjusz

No nic, niestety, zatem pozostaje tylko wyrobić fizyczny dowód osobisty.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FatmikePL  Allegro jest bardzo konserwatywne i nie uznaje elektronicznych dokumentów 😉, jeszcze chwila i nie będzie można płacić przelewem, tylko prawdziwą gotówką😁

oznacz moderatorów