anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób otrzymam zwrot za zwrocony przedmiot jesli zakup byl przez Paypo i zostal splacony

marcin6105
#7 Wielbiciel#

Kupiłem przedmiot Paypo I go spłaciłem, po czym zrobiłem  zwrot towaru. W jaki sposób otrzymam zwrot środków 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@marcin6105 

Allegro Pay

Pieniądze na Allegro Pay uzupełnimy:

• w ciągu kilkunastu minut, jeśli sprzedający zwróci je przez Allegro Finanse
  • w ciągu 3 dni roboczych, jeśli sprzedający zwróci je poza Allegro Finanse.

Informację o zwrocie znajdziesz w panelu Allegro Pay. Jeśli po zwrocie powstanie nadpłata, skontaktujemy się z Tobą, a Ty zdecydujesz, czy mamy ją przelać na Twoje konto, czy też przenieść na inną aktywną umowę.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/kiedy-i-jak-dostaniesz-zwrot-pie...

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zwrot będzie do Allegro Pay i tam zasili twoje środki, ty w panelu Allegro Pay podaj nr konta to nadpłata zostanie przekazana na to konto.

Zwroty i reklamacje zakupów z Allegro Pay przebiegają zgodnie z zasadami obowiązującymi na Allegro.

Jeśli zwrócisz lub anulujesz zakup opłacony z Allegro Pay – środki zwrócone przez sprzedającego przez Allegro Finanse zwiększą Twoje środki dostępne w usłudze.

Na zwrot środków przez sprzedającego czekamy:

• 30 dni w przypadku opcji spłaty w ciągu 30 dni
  • 1 miesiąc w przypadku pozostałych opcji spłat.

Jeśli środki nie wpłyną w tym czasie, masz obowiązek spłacić swój zakup samodzielnie. Aby Ci to umożliwić, zmienimy Twój harmonogram spłat. Nie poniesiesz z tego tytułu dodatkowych kosztów. Zaktualizowany harmonogram znajdziesz w Twoim panelu Allegro Pay.

Jeżeli sprzedający zwróci środki przez Allegro Finanse po tym, jak już spłacisz zakupy – zwrócimy Ci nadpłaconą kwotę. Otrzymasz przelew na rachunek bankowy, z którego zakupy zostały opłacone. Jeśli nie będzie to możliwe – wyślemy Ci mejla z informacją o nadpłacie i linkiem do panelu Allegro Pay. Możesz tam podać numer rachunku, na który mamy przelać nadpłatę. Kolejne nadpłaty zwrócimy już automatycznie na rachunek, który wskażesz w panelu.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@marcin6105 Gdy sprzedawca odda pieniądze do Allegro Pay, otrzymasz powiadomienie mailowe od Allegro. Sprzedający na zwrot ma do 14 dni od otrzymania Twojej rezygnacji. Wtedy w Twoim panelu Allegro Pay pojawi się nadpłata, która zostanie Ci zwrócona na konto bankowe. Masz tam miejsce do wpisania numeru konta. Gdyby pojawił się jakiś problem ze zwrotem, zapytaj tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=8612321a-8c9e-446a-abd0-49c4b12e9391

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Kupiłem przedmiot Paypo I go spłaciłem, po czym zrobiłem zwrot towaru - to po co kupujesz? Dla zabawy? Przez 20 lat zrobiłem setki zakupów i nigdy nie zrobiłem zwrotu. Nie rozumiem takich sytuacji.

oznacz moderatorów

marcin6105
#7 Wielbiciel#

Musiałem zrobić zwrot ponieważ kolor nie przypadł do gustu osobie dla której coś kupiłem i zakupiliśmy w innym kolorze. Nie wiem w czym masz problem. Od tego są zwroty smart!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz prawo do zwrotu, możesz z niego korzystać i nikt Ci nie zabroni.

oznacz moderatorów