Dzień dobry,
otrzymałam na swoim koncie informację o dostępnych kuponach Allegro Pay (2 × 50 zł), które są prezentowane jako możliwe do wykorzystania przy zakupach.
Jednak z regulaminu wynika jasno, że skorzystanie z kuponów jest uzależnione od:
– aktywacji Allegro Pay,
– posiadania polskiego dowodu osobistego,
– pozytywnej oceny zdolności kredytowej.
W praktyce oznacza to, że kupony nie są realnie dostępne dla każdego użytkownika, mimo że komunikaty marketingowe sugerują coś innego.
Taki sposób prezentacji oferty może wprowadzać w błąd i budzi wątpliwości w kontekście przepisów o ochronie konsumentów.
Jeżeli nie otrzymam jasnego wyjaśnienia tej sytuacji, rozważę zgłoszenie sprawy do UOKiK.
Proszę o wyjaśnienie oraz dostosowanie komunikacji do rzeczywistych warunków oferty.
Dziękuję.
Szczerze mówiąc - trochę nie rozumiem problemu.
Komunikacja jest przedstawiona w poprawny sposób. Informacja o kuponach jest zachętą do skorzystania z usługi, natomiast szczegółowe warunki zawsze znajdują się w regulaminie i to właśnie tam należy ich szukać. To jest absolutna podstawa każdej promocji.
Jeżeli chcesz wziąć udział w promocji, to Twoim obowiązkiem jest zapoznanie się z regulaminem i sprawdzenie, czy spełniasz warunki. Fakt, że oferta ma określone wymagania (np. aktywacja Allegro Pay czy ocena zdolności), nie oznacza, że jest wprowadzająca w błąd, tylko że jest warunkowa, jak ogromna większość promocji na rynku.
Trudno też oczekiwać, żeby komunikat marketingowy zawierał pełną treść regulaminu, od tego są właśnie szczegóły oferty, które są dostępne.
Podsumowując: wszystko jest opisane, zasady są jasno określone, a decyzja o udziale należy do Ciebie. Nie widzę tu podstaw do zarzutów o wprowadzanie w błąd.
Dziękuję za odpowiedź, jednak nadal nie zgadzam się z jej treścią.Problem nie dotyczy istnienia regulaminu, lecz sposobu komunikacji marketingowej.Komunikat „2 kupony czekają na Twoim koncie” sugeruje, że kupony są już dostępne do wykorzystania. Tymczasem w rzeczywistości ich użycie jest uzależnione od:
– aktywacji Allegro Pay,
– spełnienia warunków formalnych,
– pozytywnej oceny zdolności kredytowej.
W praktyce oznacza to, że użytkownik może w ogóle nie mieć możliwości skorzystania z tych kuponów.Taka rozbieżność między komunikatem a faktycznymi warunkami może wprowadzać w błąd, niezależnie od tego, że szczegóły znajdują się w regulaminie.Podtrzymuję swoje stanowisko i proszę o ponowną analizę tej kwestii.
Nie będę tego ponownie analizował, bo to nie jest moja rola.
W poprzedniej odpowiedzi wszystko jasno wyjaśniłem, zasady promocji są określone, a warunki jej wykorzystania dostępne w regulaminie.
Jeśli nadal się z tym nie zgadzasz, masz pełne prawo do złożenia reklamacji, możesz to zrobić przez formularz kontaktowy.
Z mojej strony to wszystko w tym temacie.