anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wcześniejsza spłata rat Allegro Pay – brak przycisku w panelu

NEViDek
#7 Wielbiciel

Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie wcześniejszej spłaty. Następną ratę mam dopiero za 51 dni (najbliższy miesiąc już opłaciłem). Chciałbym nadpłacić konkretną kwotę już teraz, tak aby środki w moim limitcie Allegro Pay zwiększyły się przed upływem tych 51 dni.

Czy mogę to zrobić w jakiś sposób (np. zwykłym przelewem na rachunek do spłat), skoro w panelu nie mam jeszcze aktywnego przycisku do opłacenia kolejnego miesiąca? Z góry dzięki za podpowiedzi!

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@NEViDek Poprzez panel Allegro Pay możesz uregulować najbliższą spłatę lub opłacić zamówienie w całości. Obecnie w panelu nie ma możliwości zrobienia nadpłaty. Jeżeli chciałbyś nadpłacić jedną spłatę, ale nie rozliczać całej umowy, proszę, zrób przelew poza Allegro. Dane do przelewu znajdziesz w panelu Allegro Pay w zakładce Zakupy.

Następnie wybierz odpowiedni zakup, a po przejściu do szczegółów płatności, kliknij w odnośnik [jeśli nie chcesz spłacać online, możesz skorzystać z danych rachunku do spłaty]. Pojawią się tam dane do przelewu.

Każda umowa Allegro Pay posiada inny rachunek do spłat. Jeżeli chcesz nadpłacić kilka umów, powinieneś wykonać osobne przelewy dla każdego zakupu, znajdując osobne numery kont w szczegółach płatności każdego z nich. Taki przelew zaksięguje się maksymalnie do 3 dni roboczych.

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

NEViDek
#7 Wielbiciel

Pani Nicol, w moim panelu Allegro Pay na ten moment nie mam żadnego przycisku ani opcji, aby opłacić to zamówienie w całości – system całkowicie blokuje taką możliwość, dopóki nie minie te 21 dni do kolejnego okresu rozliczeniowego aby w panelu wyświetliły się opcje spłaty, 30 dni do spłaty .

Mam w związku z tym kluczowe pytanie: jeśli zrobię teraz ten przelew tradycyjny poza Allegro na indywidualny numer konta tej konkretnej umowy (na kwotę np. 650 zł) i zaksięguje się on w ciągu tych 3 dni roboczych, o których Pani pisze, to czy mój dostępny limit środków w Allegro Pay zwiększy się od razu po tych 3 dniach? Czy może te pieniądze będą "zamrożone" i mój limit odnowi się dopiero za 51 dni, czyli w lipcu, kiedy wypadnie oficjalny termin spłaty raty? Zależy mi na tym, aby limit zwiększył się jak najszybciej, przed upływem tych 51 dni

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@NEViDek Wpłata zasili limit 🙂 

Nicol
oznacz moderatorów

baxxxs
#7 Wielbiciel

A skąd wziąść konkretną kwotę do przelewu jak opłaciłem 4 raty i  chciał bym spłacić wcześniej kredyt w całości, bo w panelu allegro Pay zniknęła mi opcją całkowitej spłaty zniknęła, pozdrawiam.

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@baxxxs Po wejściu w Allegro Pay>Zakupy i wybraniu konkretnej umowy, pojawi się informacja jaka kwota pozostała do spłaty.

Sandra
oznacz moderatorów

baxxxs
#7 Wielbiciel

Dzięki znalazłem ale ona nie powinna być pomniejszona o odsetki z 26 rat które mi zostały? Czy ją wpłacić w takiej postaci i zostanie mi rozliczona czy jak to działa?

Dzięki za zainteresowanie

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@baxxxs Przy spłacie przelewem tradycyjnym spłacasz całość. Po rozliczeniu umowy, kwota się przekalkuluje i odsetki za przyszłe raty zostaną zwrócone w formie nadpłaty.

Sandra
oznacz moderatorów

baxxxs
#7 Wielbiciel

Wielkie dzięki

oznacz moderatorów