anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wcześniejsza spłata rat w Allegro Pay

kornela0
#7 Wielbiciel#

Czy ktoś miał podobny problem??

Miałam na 20 rat zakup....spłaciłam go w ciągu 10 miesięcy zamiast 20.

• KWOTA ZAKUPU

629,00 zł

• WYBRANA OPCJA SPŁATY

20 × 38,66 zł

RRSO 25,21% (koszt 144,25 zł)

Wpłaciłam łącznie...
38,66x2=77,32 zł
38,50x7=269,50zł
plus wpłata 8 lipca 411,93 zł

TO JEST ŁĄCZNIE 758,75 ZŁ
Zakup kosztował 629 zł
Poprosiłam o rozliczenia i zwrot, a Oni mi  wmawiają że nie ma nadpłaty!!!

Czy ktoś miał podobnie?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kornela0 Na Gadane nie pomożemy Ci w wyjaśnieniu tej sprawy, ponieważ nie mamy dostępu do danych finansowych na Twoim koncie. Konieczne jest kontynuowanie korespondencji z konsultantami, którzy znają szczegóły.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@kornela0  No przecież sama piszesz że powinnaś zapłacić  20x38,66 = 773,20

Zapłaciłaś  łącznie 758,75, więc dopłać 14,45 wtedy będzie OK.

Zwrot nie przysługuje, żeby był zwrot to powinna być zmieniona umowa kredytu na 10 rat ale to już minęło i wstecz załatwić się nie da.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Jeszcze uzupełnienie: było pytanie czy ktoś miał podobnie?  Tak miałem kredyt i troszkę większy.  W umowie było wyraźnie napisane że w przypadku wcześniejszej spłaty bank może nałożyć karę finansową z powodu utraty "należnych" odsetek. Bo banki żyją z kredytów i z odsetek.  Przeliczenie ilości rat z 20  na 10 też może kosztować więcej niż wart cały  ten kredyt 700zł bo to cała procedura, zmiana umowy, aneksy, podpisy itp....

Może przeczytaj umowę kredytu....

oznacz moderatorów

kornela0
#7 Wielbiciel#

Taka kwota do zapłaty widniała rozłożona na 20 rat....bo doliczono koszty kredytowania na 20 miesięcy. Ja spłaciłam w niecałe 10 miesięcy, więc koszty powinny zostać obniżone proporcjonalnie do okresu spłaty....czy liczyłam na zwrot połowy kosztów

oznacz moderatorów