Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś miał podobny problem??
Miałam na 20 rat zakup....spłaciłam go w ciągu 10 miesięcy zamiast 20.
629,00 zł
20 × 38,66 zł
RRSO 25,21% (koszt 144,25 zł)
Wpłaciłam łącznie...
38,66x2=77,32 zł
38,50x7=269,50zł
plus wpłata 8 lipca 411,93 zł
TO JEST ŁĄCZNIE 758,75 ZŁ
Zakup kosztował 629 zł
Poprosiłam o rozliczenia i zwrot, a Oni mi wmawiają że nie ma nadpłaty!!!
Czy ktoś miał podobnie?
@kornela0 Na Gadane nie pomożemy Ci w wyjaśnieniu tej sprawy, ponieważ nie mamy dostępu do danych finansowych na Twoim koncie. Konieczne jest kontynuowanie korespondencji z konsultantami, którzy znają szczegóły.
@kornela0 No przecież sama piszesz że powinnaś zapłacić 20x38,66 = 773,20
Zapłaciłaś łącznie 758,75, więc dopłać 14,45 wtedy będzie OK.
Zwrot nie przysługuje, żeby był zwrot to powinna być zmieniona umowa kredytu na 10 rat ale to już minęło i wstecz załatwić się nie da.
Jeszcze uzupełnienie: było pytanie czy ktoś miał podobnie? Tak miałem kredyt i troszkę większy. W umowie było wyraźnie napisane że w przypadku wcześniejszej spłaty bank może nałożyć karę finansową z powodu utraty "należnych" odsetek. Bo banki żyją z kredytów i z odsetek. Przeliczenie ilości rat z 20 na 10 też może kosztować więcej niż wart cały ten kredyt 700zł bo to cała procedura, zmiana umowy, aneksy, podpisy itp....
Może przeczytaj umowę kredytu....
Taka kwota do zapłaty widniała rozłożona na 20 rat....bo doliczono koszty kredytowania na 20 miesięcy. Ja spłaciłam w niecałe 10 miesięcy, więc koszty powinny zostać obniżone proporcjonalnie do okresu spłaty....czy liczyłam na zwrot połowy kosztów