anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam czy mogę zwrócić przedmiot zakupiony w alegro pay towar wadliwy

darek9688
#8 Zapaleniec#

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mwmonety
#21 Demiurg#

Jak towar wadliwy to powiadom o tym sprzedawcę i złóż reklamację .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@darek9688 tak, w tej sytuacji powinieneś złożyć reklamację. Metoda płatności nie ma znaczenia, gdy sprzedający zwróci Ci wpłatę, zwrot spłaci tę umowę, jeśli opłaciłeś już ten zakup w Panelu Allegro Pay, po zwrocie powstanie nadpłata, którą wypłacimy na Twoje konto (jeśli masz je podane w panelu Allegro Pay (OPCJE > zarządzanie nadpłatami). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

darek9688
#8 Zapaleniec#

Dziękuję bardzo za informację. 

oznacz moderatorów

darek9688
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry co mam zrobić w przypadku zakupu przez alegro pay a następnie odesłanie di sprzedawcy gdyż towar był wadliwy a minęło już 14 dni dawno a nie mam żadnego odzewu sprzedającego. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@darek9688 odesłałeś na reklamację sprzedawca pewnie naprawia towar i odeśle naprawiony a raty spłacasz normalnie

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@darek9688 jeżeli składałeś reklamację, sprzedający powinien odpowiedzieć na nią w ciągu 14 dni. Jeżeli nie otrzymałeś decyzji zachęcam Cię do zgłoszenia problemu przez dyskusję. W razie potrzeby możesz skorzystać w niej z naszego wsparcia, wystarczy kliknąć [poproś o pomoc Allegro] 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator#

@darek9688 A co ma zgłoszenie reklamacyjne do kredytu który wziąłeś? jak weźmiesz kredyt na auto i ci się zepsuje to też pytasz banku co masz robić?

oznacz moderatorów