anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam nie zdążyłem odebrać przedmiotu wrocił do nadawcy

dobrzec1
#7 Wielbiciel#

Witam jak w tytule nie zdarzylem odebrać przedmiotu wrocił do nadawcy 

A mi przyszło że mam zapłacić za 3 dni za niego pomimo tego że go nie mam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg#

@dobrzec1 a co ma kredyt do paczki ???

Raty się spłaca, a towar pisz do sprzedawcy ile masz zapłacić za powrót i ponowną wysyłkę to Ci wyśle 😄 Towar jest dalej Twój tyle że u sprzedawcy 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak wrócił do sprzedającego to odstąp od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Pewnie większość sprzedających by do Ciebie pisała z pytaniem czy chcesz anulować czy zapłacić za ponowna wysyłkę. Nieraz nawet piszą, a nikt nie odpisuje, czasami się tu też na to żalą,  nie wiem jak w tym przypadku... Ale generalnie zapomniałeś odstąpić od umowy, więc sprzęt jest Twój, a raty do spłaty. Masz dwie opcje: zapłacić za ponowną wysyłkę lub odstąpić od umowy. Gdyby stwarzał problemy to zakładaj dyskusję, wtedy szybciej zwracają. Odsetki niestety przyjdzie Ci zapłacić, nauka kosztuje ale to groszowe sprawy... 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 @AnnaG-Antyki podstawę prawną poproszę ? od kiedy to po niewywiązaniu się z umowy Art. 535 § 1 Kodeksu cywilnego można odstąpić ???

A tym bardziej namawiać do dyskusji 😞

Pewnie że jak sprzedawca się zgodzi, sam tak robię jak jest smart i darmowy powrót, przyjmuję odstąpienia, ale nie nam tu decydować jakie kroku podejmie sprzedawca, równie dobrze może zacząć naliczać za magazynowanie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Kupujący w każdej chwili może odstąpić od umowy i ty możesz prosić ale dobrze o tym wiesz i w jednym poście piszesz tak a w innym inaczej, brak zdecydowania czy niewiedza czy jakaś manipulacja?🤔

oznacz moderatorów