anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam nie zdążyłem odebrać przedmiotu wrocił do nadawcy

dobrzec1
#7 Wielbiciel

Witam jak w tytule nie zdarzylem odebrać przedmiotu wrocił do nadawcy 

A mi przyszło że mam zapłacić za 3 dni za niego pomimo tego że go nie mam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dobrzec1 a co ma kredyt do paczki ???

Raty się spłaca, a towar pisz do sprzedawcy ile masz zapłacić za powrót i ponowną wysyłkę to Ci wyśle 😄 Towar jest dalej Twój tyle że u sprzedawcy 😉

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak wrócił do sprzedającego to odstąp od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pewnie większość sprzedających by do Ciebie pisała z pytaniem czy chcesz anulować czy zapłacić za ponowna wysyłkę. Nieraz nawet piszą, a nikt nie odpisuje, czasami się tu też na to żalą,  nie wiem jak w tym przypadku... Ale generalnie zapomniałeś odstąpić od umowy, więc sprzęt jest Twój, a raty do spłaty. Masz dwie opcje: zapłacić za ponowną wysyłkę lub odstąpić od umowy. Gdyby stwarzał problemy to zakładaj dyskusję, wtedy szybciej zwracają. Odsetki niestety przyjdzie Ci zapłacić, nauka kosztuje ale to groszowe sprawy... 

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@LEW433 @AnnaG-Antyki podstawę prawną poproszę ? od kiedy to po niewywiązaniu się z umowy Art. 535 § 1 Kodeksu cywilnego można odstąpić ???

A tym bardziej namawiać do dyskusji 😞

Pewnie że jak sprzedawca się zgodzi, sam tak robię jak jest smart i darmowy powrót, przyjmuję odstąpienia, ale nie nam tu decydować jakie kroku podejmie sprzedawca, równie dobrze może zacząć naliczać za magazynowanie 🙂

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kupujący w każdej chwili może odstąpić od umowy i ty możesz prosić ale dobrze o tym wiesz i w jednym poście piszesz tak a w innym inaczej, brak zdecydowania czy niewiedza czy jakaś manipulacja?🤔

oznacz moderatorów