anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam zamówiłam farbę dulux ale mi nie odpowiadała i ja zwróciłam. A teraz dostałam mejla że towar w

mkk69
#1 Nowicjusz

Zamówiłam farbę dulux ale mi nie odpowiadała i zrobiłam zwrot towaru. A teraz, dostałam wiadomość na mejla że towar został uszkodzony w czasie transportu i mam zrobić reklamację. Ale  dlaczego ja mam zrobić reklamację jak towar uległ uszkodzeniu w czasie transportu. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mkk69 bo jesteś nadawcą i odpowiadasz za bezpieczne zapakowanie.

oznacz moderatorów

mkk69
#1 Nowicjusz

Ale zapakowane było dobrze ja jej nawet nie rozpakowałam tylko zrobiłam zwrot.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mkk69 akurat to nie ma nic do rzeczy, czasem dojdzie byle jak zapakowana cała a czasem się rozwali, odpowiada nadawca 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mkk69 nic nie szkodzi jako że za zwrot odpowiada nadawca / konsument to za spakowanie i zniszczenie w transporcie odpowiadasz ty, jeśli przewoźnik się z tobą skontaktował w tej sprawie to ty masz prawo złożyć reklamację bo paczka nigdy nie dotarła do sprzedawcy by on mógł taką reklamację złożyć.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mkk69 przewoźnik czy sprzedawca Ci napisał ? 

Przykro ale odpowiadasz za zabezpieczenie paczki, a jak farba się rozlała i uszkodziła inne paczki to przewoźnik będzie dochodził od Ciebie odszkodowania 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

misiaczekmr
#11 Animator

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/jak-zwrocic-zakup-i-odeslac-prod...

Co zrobić, jeśli przesyłka zaginie w transporcie lub dotrze uszkodzona

Jeśli przesyłka, którą odeślesz do sprzedającego, zostanie uszkodzona w transporcie lub zaginie:

• złóż reklamację do przewoźnika – w przypadku wysyłki na koszt własny (za przesyłkę wysłaną do sprzedającego odpowiada kupujący)
  • skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego – w przypadku wysyłki za pomocą metod oferowanych przez Allegro (etykieta lub kod wygenerowane przez formularz zwrotu towaru).
oznacz moderatorów