anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupu przedmiotu przez Blik, po chwili zakup anulowany. Po jakim czasie nastąpi zwrot środków?

Client:102103253
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem przedmiot i zapłaciłem przez Blik, uznałem jednak, że zakup jest nieodpowiedni i po chwili zakup anulowałem. Po jakim czasie powinien nastąpić zwrot środków? Sprzedający z uporem maniaka twierdzi, że ma 14 dni roboczych. Ma rację, czy błądzi?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:102103253 allegro sobie wymyśliło, że powinien do 2 dni zlecić zwrot a wg. prawa do 14 dni.

Przy BLIK zwrot może nastąpić z datą dokonania płatności 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie ma 14dni, śrdoki powinien zwrócić niezwłocznie ale ma max 14dni, wg allegro ma 2dni, ale wcześniej przyjdzie mail od allegro o zwrocie a później dopiero w 5dni na konto jak płatność BLIKiem.

oznacz moderatorów

kam0il0a
#1 Nowicjusz#

Cześć, anulowałam zakup zaraz po zakupie, czyli 10 grudnia. Do dnia dzisiejszego nie dostałam zwrotu. Masakra... 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @kam0il0a. Czy kontaktowałaś się już w tej sprawie ze sprzedającym? Jeśli nie otrzymałaś jeszcze zwrotu za anulowane zamówienie, to możesz rozpocząć Dyskusję. Doradca włączy się do rozmowy na Twoją prośbę i pomoże w rozwiązaniu tej sprawy.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów