anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia dowodu przy aktywnej usłudze Allegro Pay

Client:71071275
#7 Wielbiciel#

Otrzymałam dzisiaj takiego maila:

Dzień dobry,

dziękuję za rozmowę telefoniczną.

Zgodnie z ustaleniami, proszę, aby w odpowiedzi przesłała Pani do mnie wyraźne zdjęcia dowodu osobistego (nie skany) widoczne z obu stron. Ważne, aby na zdjęcia widoczne były wszystkie dane oraz narożniki dokumentu.

Jak tylko otrzymam niezbędne dane, przekażę je do AION Banku w celu niezwłocznej aktualizacji danych.

Czy ktoś korzystających od długiego czasu z Allegro Pay też może dostał coś podobnego? Podczas rozmowy telefonicznej pani powiedziała, że do do aktualizacji danych w banku AION. Szczerze to nie mam ochoty wysyłać komuś zdjeć mojego dowodu...

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:71071275, Allegro Pay jest instytucją pożyczkową, dlatego obowiązuje nas ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. W niektórych przypadkach prawo wymaga od nas dodatkowego potwierdzenia tożsamości pożyczkobiorców i z tego powodu po aktywacji Allegro Pay możemy prosić Cię o przesłanie Twojego zdjęcia i zdjęcia dowodu tożsamości. Dodatkowo, tutaj znajdziesz artykuł gdzie znajdziesz więcej informacji na temat weryfikacji w Allegro Pay.

Czy w Twoim panelu Allegro Pay widnieje informacja o wymaganym przesłaniu zdjęcia dowodu tożsamości?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów