anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana płatności allegro pay (30 dni -> wpłata -> zmiana płatności)

wajoman
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Planuje dokonać zakupu na "większą kwotę" (w ramach możliwości allegro pay) i dokonać płatności poprzez allegro pay i wybrać opcję "płatność do 30 dni" a następnie w ciągu paru dni spłacić większą sumę i po rozliczeniu, dokonać zmiany płatności np na 10 rat +naliczona płatność za "odsestki". Czy w trakcie takiego zabiegu nie napotkam np problemu, że po dokonaniu płatności na indywidualne konto, przelewem np 50% kwoty i chęci zmiany ilości rat coś mi nie zostanie zblokowane. Nie chciałbym się złapać na tym że nagle okaże się, że musze wpłacić całą sumę do 30 dni a bardzo zależy mi na kupnie. Z góry dziękuje za pomoc. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Czy mogę zmienić harmonogram spłat?

Tak. Jeżeli wybierzesz spłatę w ciągu 30 dni – lub jeżeli korzystasz ze SMART! i wybierzesz opcję spłaty w 2 ratach – a kwota Twojego zakupu wyniesie minimum 200 zł, możesz zmienić opcję spłaty na od 3 do nawet 20 miesięcznych płatności. Zrobisz to w panelu Allegro Pay. Poinformujemy Cię o tej możliwości mejlowo i w wiadomości SMS.

Zmiana opcji spłaty wiąże się z zawarciem nowej umowy Allegro Pay – Twoja stara umowa wygaśnie, a Ty będziesz regulować płatności zgodnie z nowym harmonogramem.

Pamiętaj, że możesz podzielić raty, gdy:

• spłacisz kredyt za dowolny zakup (jeśli płatność jest rozłożona na miesięczne raty, wystarczy, że spłacisz jedną z nich)
  • pozostało nie mniej niż 200 zł do spłacenia
  • zamówienie nie zostało anulowane lub zwrócone (jeśli zwrócisz lub anulujesz tylko jego część, kwota do spłaty za pozostałe zakupy musi wynosić minimum 200 zł)
  • nie masz opóźnień w spłacie kredytu
  • nie masz blokady na limicie Allegro Pay.
  • Tak spłata bezpośrednio na konto bankowe jest dozwolona.
oznacz moderatorów

wajoman
#7 Wielbiciel#

Ok.... Jednak wole dopytać... Planuje wybrać opcję płatność smart "płatność do 30 dni", następnie np w ciągu  25 dni dokonać płatności przelewem albo dokonać płatności po 3 dniach przelewem, następnie po 25 dniach kolejnym przelewem i dopiero potem zdecydować jak rozłożyć to na raty. Może dla przykładu, zamawiam coś dzisiaj (tj 15.08.2023) na kwotę 4000 PLN i wybieram allegro pay, płatność do 30 dni. W dniu 20.08.2023, dokonuje przelewu np na 1000 pln, potem 25,08.2023 dokonuje przelewu na kolejne 1000 pln, pozostaje mi do spłaty 2000 pln w ciągu 30 dni (od dnia dokonania zakupu) i nagle stwierdzam, że sobie zmienam na 10 rat i ponosze kwotę odsetek od 2000 pln, czy dobrze rozumuje?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wajoman powinno się udać, ale dla pewności napisałabym za pomocą tego formularza, Doradca Allegro Pay po telefonicznej weryfikacji tożsamości będzie mógł szczegółowo odnieść się do Twojego pytania. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów