Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem kamerę była zepsuta więc ja odesłałem sprzedający zabrał 50 procent wartości nie zaproponował wymiany produktu .teraz muszę zapłacić 300 zł I niemam kamery
Witam.
Po pierwsze: Nie feruj wyroków. Jak będziesz używał "na piśmie" zwrotów typu "oszustwo", "oszukany", "złodziej", czyli sugerujących możliwość popełnienia przestępstwa to utrudnisz sobie uzyskanie rekompensaty od Allegro i będziesz musiał biegać po komisariatach.
Po drugie: Jeśli sprzedawca potrącił pieniądze, to zapewne miał ku temu prawne podstawy, bo inaczej Allegro by go "żywcem zjadło".
NAJCZĘSTSZYM BŁĘDEM POPEŁNIANYM PRZEZ NABYWCÓW JEST ODESŁANIE ZEPSUTEGO PRZEDMIOTU W RAMACH ODSTĄPIENIA OD UMOWY, ZAMIAST W RAMACH REKLAMACJI.
Sprawa jest do wygrania, ale strategia zależy od tego czy kupiłeś od firmy, czy osoby prywatnej i z jakiego tytułu odesłałeś przedmiot. Czy była to REKLAMACJA, czy ODSTĄPIENIE OD UMOWY?
Napisz co i gdzie "kliknąłeś".
Poniżej podobny do Twojego przypadek sprzed kilku dni:
Pozdrawiam. Marek.
Cześć, @ricardo127. Działania sprzedającego są niezasadne - samowolnie uznał, że doszło do odstąpienia od umowy. Zamieściliśmy w Dyskusji wpis dla sprostowania tej sprawy.